Прочитај ми чланак

Грип не јењава, петоро мртвих у Војводини

0

Београд -- У првој недељи јануара обољења слична грипу регистрована су код 26.275 људи у Србији, што је више него у истом периоду прошле године.

bolnica

Фотo: Freeimages.com

То је саопштио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић – Батут“ и додао да је регистрован и висок интензитет вируса грипа.

Од почетка сезоне грипа у Војводини је пријављено пет смртних случајева, који се могу довести у везу са оболевањем од грипа, наведено је на сајту Батута.

Умрли су били хронични болесници, а претходно нису вакцинисани против грипа, док је код једног умрлог непознато да ли је примио вакцину.

Иначе, у овом тренутку присутна су два типа вируса инфлуенце: А(Х3) и тип Б, а до сада потврђени случајеви грипа су са територије Београда, Јужнобачког, Рашког, Јабланичког, Пчињског, Мачванског, Средњебанатског, Севернобачког, Севернобанатског.

Такође, вирус је потврђен у Јужнобанатском, Браничевском, Подунавском, Сремском округу, Поморавском, Колубарском, Златиборском, Зајечарском, Пиротском, Шумадијском и Нишавском округу.

У првој недељи јануара регистровано је више случајева акутних респираторних инфекција, а највише оболелих је међу децом до четири године.