Прочитај ми чланак

ДЕЛ БОЈ: Сада сви псују и све се врти око новца и славе

0

Легендарни сер Дејвид Џејсон, омиљени Дел Бој из култне серије "Мућке"; није превише задовољан у ком смеру је индустрија забаве отишла, па ни друштво уопште.

1234050369587cac2ceeb64392318611_v4_big

Легендарни сер Дејвид Џејсон, омиљени Дел Бој из култне серије „Мућке“; није превише задовољан у ком смеру је индустрија забаве отишла, па ни друштво уопште.

„Колега Рони Баркер ми је дао најбољи савет у каријери. Рекао ми је да смо ми глумци сопствена монета, коју морамо паметно да трошимо. Његове речи су ме држале на земљи док је моја каријера била на највишој тачки током Мућки. За мене није било много жена или скупих кола. Држао сам главу ниско, радио сам свој посао, никада нисам желео да будем звезда. Нисам имао времена за то. Само сам хтео да будем добар у ономе што радим и да одржим добре стандарне. То морате да имате“, каже Дел Бој, пише „Дејли мејл“.

Како каже, данас се све врти око новца и славе.

„Постао сам глумац да бих био глумац. Желео сам успех, а то је различито од новца и славе. Сада живимо у другачијем свету, где људи мешају те ствари. Звали су ме у ријалити емисије, али иако су понуде новчано примамљиве, увек кажем не. Новац не сме да ти буде мотивација“, каже Џејсон.

Иначе, упркос статусу и у Великој Британији, и у остатку света, „Мућке“ нису својим звездама донеле богатство као неке од модернијих серија.

„ББЦ нас никада није третирао као прву лигу. Ситком си увек били на нижим гранама када говоримо о телевизијском бизнису. Никада нисмо имали новца о коме су људи причали“, рекао је Дел Бој.

Иначе, један од разлога зашто га данас не виђамо у великим пројектима, већ углавном у озбиљним делима јесте то што се гнуша простаклука.

„Данас је то свуда. У комедијама на телевизији људи стално псују. Стално. То ме излуђује. Не гледам ни сценарио ако је пун псовки“, каже Дел Бој.

Легендарни глумац каже и да сматра да су друштвене мреже лош изум човечанства.

„Послао сам само две смс поруке у животу, а клоним се Твитера. Читао сам колико то изазива стреса, мислим да није здраво“, рекао је Дел Бој.

Што се тиче повратка „Мућки“ на мале екране тиче, Дел Бој каже да се то неће десити.

„Немамо сценаристу. Када бисмо имали некога као што је Џон Саливан, ми бисмо то урадили“, каже он.