Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Могли смо тај воз да прогурамо, али било би мртвих на све стране

0

Коме сметају фреске или српска тробојка или пак то што је Косово Србија, мени ту ништа не смета.

aleksandar-vucic-1-06-n-s

Коме сметају фреске или српска тробојка или пак то што је Косово Србија, мени ту ништа не смета.

Премијер Александар Вучић гостује вечерас на телевизији Пинк у специјалној емисији поводом јучерашњег отказаног путовања првог путничког воза од Београда до Косовске Митровице.

Према речима премијера, он је током јучерашњег дана око четири сата ујутру сазнао да се на Косову спремају нереди и истакао да је груписање албанских снага било против свих међународних договора.

Премијер Србије је рекао да је јединица КПС послата мимо договора са Бриселом из најортодоксније албанске средине у чисто српску средину. Како је додао, са НАТО и ЕУ је договорено да Албанци када шаљу силу на север Косова морају да имају сагласност НАТО и локалних Срба.

Он је на питање новинарке рекао да није било никакве провокације када је у питању изглед воза.

– Коме сметају фреске или српска тробојка или пак то што је Косово Србија, мени ту ништа не смета. Хоћу да грађани знају да је то био обичан воз, никакав тенк нити оклопно возило, тиме нико није био вређан већ су тим возом требале да се возе мајке са децом и обични грађани – рекао је Вучић и напоменуо да му је смешно то што је изглед воза Албанцима деловао као провокација.

– Неко мора да каже станите и немојте да провоцирате сукобе. Мени је смешно што је њима изглед воза био провокација и криво ми је што ми Срби имамо усађен осећај кривице на коме стално инсистирамо – рекао је он.

Вучић је у емисији на Телевизији Пинк истакао да је неко тражио довољан разлог да започне сукобе ба северу Косова, који су умало избегнути.

– Могли смо тај воз да прогурамо до Косовске и Митровице, али то није наш интерес. Било би мртвих на све стране. Иницдент је спречен само због наше спремности – рекао је он.