Прочитај ми чланак

СМЕТА ИМ ЗАСТАВА ВУКОВАР НА ЋИРИЛИЦИ: Хрватски медији траже од ФИБА да казни ЦЗ

0

Пошто немају своје представнике у Евролиги, хрватским медијима не преостаје ништа друго него да темељно прате утакмице Црвене звезде у најелитнијем европском клупском такмичењу.

vukovar-foto-fonet-1484384443-1079969

Пошто немају своје представнике у Евролиги, хрватским медијима не преостаје ништа друго него да темељно прате утакмице Црвене звезде у најелитнијем европском клупском такмичењу.

Иако су црвено-бели заређали са великим победама, редом су падали Реал, ЦСКА, Фенербахче, појединим медијима то није било у првом плану, већ чињеница да се на трибинама налази застава „Вуковар“ исписана на ћирилици.

Под насловом „Одвратне провокације из Србије: Делије опет вређале Град херој“, истиче се да је у питању срамотна застава.

„На трибинама београдске арене ‘Александар Николић’ Делије су поновно окачиле срамотну заставу с натписом Вуковар на ћирилици, написаној на српској тробојци. И наставиће то да раде све док Евролига и Фиба жмуре на срамотно изругивање Граду хероју и свему што је Вуковар претрпео у србочетничког агресији у нападу на Хрватску“, пише 24сата.

Хрватски лист такође у тексту помиње војводу Момчила Ђујића, као и генерале војске Републике Српске Ратка Младића и Здравка Толимира.

vukovar-foto-printskrin24sata-1484384512-1079973

Фото: Printscreen/24 сата

„Не тако давно Делије су имале прави четнички дернек кад је у Београду гостовала Цедевита. У фебруару 2016. Звездини навијачи певали су четничку химну ‘Од Тополе па до Равне горе’, величали су злочиначког попа Ђујића као и покојног Здравка Толимира, ратног злочинца који није дочекао правду, већ је умро у Хагу иза решетака. Толимир је био генерал војске Републике Српске и десна рука још једног ратног злочинца Ратка Младића. Момчило Ђујић био је злогласни четнички војвода из Другог светског рата одговоран за масовне покоље хрватског цивилног становништва у Далмацији“, наводи се у тексту.