Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ СРБА НА КИМ због „до зуба наоружаних специјалаца“

0

Косовска Митровица -- Срби са КИМ протестоваће данас у Косовској Митровици због покушаја угњетавања и застрашивања Срба на северу КиМ, објавила је телевизија Мост из Звечана.

patriotski-blok-kosovo-metohija

Како је наведено, долазак „до зуба наоружаних“ специјалних јединица РОСУ на север Косова како би спречили улазак воза из Београда узнемирио је Србе у покрајини који су одлучили да се окупе на протестном скупу и пошаљу поруку да је неопходно сачувати мир и осигурати безбедан живот за све житеље Косова и Метохије.

Воз који је из Београд кренуо за Косовску Митровицу заустављен је у Рашки, на последњој станици од административе линије са КиМ, а потом и враћен за Београд из безбедносних разлога. Путници из воза аутобусом су даље пошли за Косовску Митровицу, а новинари и представници канцеларије за КиМ Владе Србије вратили су се возом за Београд.

Премијер Србије рекао да је дао налог да се воз заустави да би се сачували животи грађана и спречио сукоб ширих размера и навео да су специјалне снаге Албанаца покушале да минирају пругу.

Он је казао и да су Албанци послали без дозволе НАТО и било чијег одобрења 17 блиндираних возила типа „Кобра“ са специјалним јединицама РОСУ на север Косова „са жељом да испровоцирају сукоб ширих размера на том делу територије“.