Прочитај ми чланак

СТРАШНА ТРАГЕДИЈА: Девојчица уживо преносила самоубиство, полиција немоћна

0

Јавност је бурно реаговала због случаја девојчице старе 12 година из америчке државе Џорџија која је своје самоубиство уживо преносила на једном видео-сервису.

samoubica ig

Након стравичног догађаја и објављеног снимка полиција сада не може утицати на даље ширење видео-снимка на интернету јер не постоје законски основи за тражење његовог уклањања.

Кетлин Никол Дејвис (12) преносила је уживо самоубиство путем сервиса Live.me, а одатле је видео -снимак завршио на Јутјубу и Фејсбуку. Јутјуб га је одмах уклонио јер крши њихова правила о насилном или експлицитном садржају, али Фејсбук то није учинио, пише „Машабл“.

Начелник полиције Кени Дод рекао је за „Фокс фајв“ да су примили поруке, мејлове и телефонске позиве из целог света и да су људи огорчени због видео-снимка. Међутим, каже да не могу учинити много.

„Контактирао нас је полицајац из Калифорније, још те вечери кад се све догодило. И ми смо хтели да га уклонимо, баш као и сви остали, због породице и друге деце. Контактирали смо сервисе и странице које су писале о томе. Неки су нас питали да ли итреба да уклоне снимак, а по закону не морају. Међутим, мислим да је то пристојно и поштено“, рекао је.

Полиција истражује зашто је Кетлин себи одузела живот, јер је откривен њен блог на коме је само три дана пре смрти, 27. децембра, написала да је била жртва сексуалног злостављања. У више је наврата говорила о занемаривању у породичном дому, а за насиље је оптуживала очуха, преноси „Јутарњи лист“.