Прочитај ми чланак

МУСТАФА: Имали смо подршку међународних фактора

0

MUSTAFA I TACI: CILJ PROTESTA RUSENJE VLADE KOSOVA

Косовски премијер на ванредној конференцији за новинаре рекао је да је на састанку Савета за националну безбедност Косова данас оцењено да је све око воза био део „наопаких намера Србије да дестабилзује ситуацију на Косову“.

„Опредељени смо да омогућимо слободу кретања, али нећемо дозволити такве провокације. Овом приликом ми дозволите да искажем одлучност Владе Косова да у пуној сарадњи са председником Косова и председником парламента ангажујемо на заштити суверенитет земље“, казао је Мустафа.

Он је посебно захвалио Сједињеним Америчким Државама и земљама чланицама ЕУ, како је рекао, на подршци институцијама Косова у решавању проблема због најављеног доласка воза из Београда у Косовску Митровицу.

Мустафа је рекао да су се све институције Косова ангажовале да се то питање реши.

„Предузели смо све мере да информишемо међународне факторе о ситуацији, ангажовали државне институције и предузели све мере које су у складу са законом. Имали смо састанке са надлежним институцијама и међународним факторима“, рекао је Мустафа.

Он је саопштио да је Савет за националну безбедност Косова одлучио да институције у складу са ситуацијом предузму све уставне и законске мере.

На конференцији новинарима није било омогућено да постављају питања.