Прочитај ми чланак

Кустурица бесан: Лажним информацијама желе моју смрт!

0

Српски режисер Емир Кустурица изјавио је да је лажна вест која је објављена у појединим медијима да је он наводно замало рањен данас на једној сахрани, те да се емитовањем таквих информација угрожава његов живот.

emir_kusturica_2010-mc-rs

– Та вест ће имати свој епилог на суду, јер то је ширење лажних информација, то је угрожавање мог живота – рекао је Кустурица за агенцију Срна.

Коментаришући емитовани текст у оквиру којег је објављена његова слика, а са друге стране рука са пиштољем, која стоји насупрот његове главе, Кустурица каже да та рука прети да га убије, те да је у тексту написана лажна информација да је избегао метак у последњем тренутку.

Он је нагласио да се вест не може по сваку цену правити и „тамо где је она нетачна, и тамо где она лаже“, те да се на примеру појединих медија, који су објавили такву вест са наведеном илустрацијом, може уочити оно што се у Америци данас зове фејк њуз – лажна вест.

– Очигледно је, наиме, да медији желе да тај метак заврши у мени. То је тако скројена вест и настаје као инспирација. Не само што је истина потпуно на другој страни и што ја нисам био тамо и што то није било на сахрани. Они желе да тај метак заврши у мом телу – закључио је Кустурица.

Кустурица је испричао да је данас био на сахрани, одржао говор, после чега је било опело, али да је он због фестивала „Кустндорф“ морао одмах да оде.

– Тај је човек најнормалније сахрањен, па су се људи разишли, а човека су убили изван гробља, док је улазио у џип, нити га ја знам, нити сам чуо за њега – додао је Кустурица.

Поједини медији су објавили да је Кустурица „пуком срећом избегао пуцњаву која се у суботу догодила на гробљу у Сопоту, где је присуствовао сахрани, након које је на паркингу убијен Миломир Јовановић (46) из Вранића.