Прочитај ми чланак

ЈАРИЊЕ: Пруга под опсадом полиције, чека се воз, терористи минирали шине (ФОТО)

0

Косовска Митровица -- На Јарињу је појачано присуство припадника косовске полиције који ће контролисати воз који је први пут након 18 година кренуо из Београда за Косовску Митровицу

Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Како јавља Тањугов репортер са лица места, на стајалишту у Доњем Јарињу налази се око 50 припадника косовске полиције који ишчекују долазак воза, а на лицу места је и око десетак полицијских возила.

На железничкој станици у северном делу Косовске Митровице у току су припреме за долазак воза из Београда.

У косовској полицији потврђено је да су специјалне јединице полиције за деминирање током дана контролисале пругу на северу Косова након што се на друштвеним мрежама појавио снимак како непознате особе постављају експлозив уз шине на непознатој локацији и претња да је експлозив намењен возу Београд-Косовска Митровица.

На основу снимка који је првобитно постављен на страници „Једна нација“ (Ње комби), није могуће проценити где је постављен експлозив.

Пруга од Косовске Митровице до административне границе дуга је око 40 километара.

Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Воз из Београда кренуо је раније данас ка Косовској Митровици по први пут после 18 година.

Уколико би се утврдило да је претња стварна, то би био други бомбашки напад на пругу на северу Косова, пренео је РТС.

Двојица Албанаца, припадника Косовског заштитног корпуса, погинула су 2003. године у покушају да поставе експлозив код железничког моста код Звечана.

Истрагом је утврђено да су Хамзе Бехрами и Исљам Бериша били припадници Албанске националне армије, коју је тадашњи шеф УНМИК-а Михаел Штајнер, после тог инцидента, прогласио терористичком организацијом.