Прочитај ми чланак

Обрадовић: Почињем ове, из свог родног града…

0

Председник покрета "Двери" Бошко Обрадовић почео је у родном Чачку кампању за председничке изборе коју је назвао "Стазама Вучићевих лажних обећања".

Бошко Обрадовић, председник Двери (фото: Пресцентар)

Бошко Обрадовић, председник Двери (фото: Пресцентар)

„Двери се од српске Нове године налазе у новој предизборној кампањи за наступајуће председничке и потенцијалне ванредне парламентарне изборе. У оквиру кампање подсетићу грађане на сва лажна предизборна обећања Српске напредне странке (СНС), разговарати са грађанима и говорити о проблемима са којима се суочавају у свим крајевима Србије, посебно указујући на лоше кадрове и афере СНС од републичког до локалног нивоа“, рекао је Обрадовић новинарима у Чачку.

Током кампање представиће програм „Двери“, као алтернативу политици СНС коју је оценио као „погубну“ јер је „смањењем плата и пензија и повећањем пореза, такси и акциза обичног човека довела до руба сиромаштва и безнађа“.

„Данас почињем овде, из свог родног града, од једне од највећих предизборних лажи и превара СНС, а то је изјава (премијера Србије) Александра Вучића из изборне кампање 2014. године да пензије никада неће бити смањене. Управо супротно – одмах после избора донет је антиуставни закон о привременом начину исплате пензије који траје већ три године и по коме су пензије смањене за 10 одсто“, рекао је Обрадовић.

Рекао је да су пензије додатно смањене и укидањем законске одредбе која је налагала да се висина пензије мора ускладити са растом цена, односно трошкова живота.

„Истовремено, напредњаци су променили структуру Управног одбора ПИО фонда и уместо 21 члана увели седам чланова, од којих четири поставља Влада, чиме су преузели комплетну власт над ПИО фондом. Као последицу тога имамо развлашћивање имовине ПИО фонда попут лековитих бања које је ова Влада ставила на распродају“, реако је Обрадовић.

„Двери“ су Скупштини Србије предложиле два нова законска решења – Закон о укидању закона о привременом начину исплате пензија и Закон о изменама и допунама Закона о ПИО фонду, изнео је он.

„У првом законском предлогу предвидели смо укидање лоповског закона којим су смањене пензије, као и могућност да држава надокнади све што је опљачкано пензионерима у претходном периоду – тако што ће им у наредном периоду у ратама бити враћено оно што им је опљачкано“, рекао је Обрадовић.

Двери другим законским решењем предвиђају враћање уредбе којом се висина пензије редовно усклађује са растом цена односно трошкова живота, као и измене и допуне у структури Управног одбора ПИО фонда у коме ће много већу заступљеност имати удружења запослених и удружења пензионера, као они који пуне и користе средства ПИО фонда.