Прочитај ми чланак

НОВЕ НБА МАГИЈЕ НИКОЛЕ ЈОКИЋА: Торањ из Сомбора разнео Индијану!

0

Српски ас умало до рекорда каријере и најбоље партије досад у НБA лиги - 140:116

Можда је баш скок „преко баре“ недостајао Денверу да потпуно експлодира и коначно убележи победу у 2017. години! A Нагетси не само да су се пробудили у лондонској О2 Aрени, већ су низ од пет неуспеха прекинули тако што су разнели Индијану са невероватних 140:112!

A прва фигура великог Денверовог тријумфа био је маестрални Никола Јокић! Торањ из Сомбора вечерас је блистао јаче и лепше од оног лондонског! За равно 30 минута на паркету српски ас убележио је нови дабл-дабл, са 22 поена, 10 скокова и седам асистенција, уз по једну украдену лопту и блокаду. Био је на само три завршна додавања од још једног трипл-дабла, али и шест кошева од рекорда каријере!

И не само то. Никола Јокић био је кључни фактор свих дешавања на терену, поново је делио чаробне асистенције и омађијао лондонску дворану, али и сасекао све Индијанине покушаје да се опораве од великог шока. Управо зато Денвер је предност од 11 поена из првог дела преточио у 33 коша разлике у финишу трећег квартала. И чак 39 поена само у тој деоници. A Нагетси су пред завршних 12 минута ушли са већ убачених 106 поена. До краја чак 140, уз још 34 поена екипе Мајкла Мелоуна! 

Денвер је играо праву, победничку кошарку и то све захваљујући главном архитекти – голобрадом момку из Сомбора! 

Јокића су у великој победи пратили Вилсон Чендлер са 21 поеном, Данило Галинари додао је 18, Гери Харис 16, Кенет Фарид 15, а Џамир Нелсон 11 кошева. Код Индијане Си Џеј Мајлс имао је 20 поена.