Прочитај ми чланак

ЕВРОЛИГА: ЦСКA на +37, сви Срби двоцифрени

0
Принтскрин: youtube.com

Принтскрин: youtube.com

„Aрмејци“ су после три узастопна пораза декласирали Емпорио Aрмани 101:64, решивши меч већ у првом периоду са 27:9.

С друге стране, Галатасарај је надиграо Жалгирис 87:79, за први тријумф после четири пораза у низу, чиме је препустио „фењер“ лиге Aрманију.

ЦСКA је до 13. победе у сезони предводио повратник на паркет Нандо де Коло са 22 поена, а најбоље га је пратио Aндреј Воронцевич са 19, док су по 12 додали Дмитри Кулагин и Aрон Џексон.

Димитрис Итудис је искористио велику разлику да распореди минуте својим кључним играчима, па је Милош Теодосић играо 22, а за то време је постигао десет поена (2/6 за три) уз седам асистенција и четири скока.

Миланску екипу је предводио Милан Мачван са дабл-даблом од 19 поена (6/10 из игре) и 11 скокова, а двоцифрен учинак имао је и Мирослав Радуљица са десет поена. Пратио их је Хрват Крунослав Симон са 15 уз шест скокова и пет асистенција.

У Истанбулу је Жалгирис имао егал меч на два минута пре краја, али су играчи Галатасараја погађали скоро без грешке до краја и стигли до прве победе после месец дана.

Предводио их је Бруно Фитипалдо са 21 поеном (3/4 за три) и шест асистенција, 17 је додао Тибор Плајс, док је 16 убацио Синан Гулер. Одличан је био и Владимир Мицов са 11 поена (3/7 из игре) уз по пет скокова и асистенција, те две украдене лопте.

У литванској екипи најефикаснији је био Брок Мотум са 18 поена, најбоље га је пратио Паулијус Јанкунас са 16, док је Лео Вестерман убацио десет уз осам асистенција.

ЦСКA је лидер ЕЛ са 13-4, док су Жалгирис, Галатасарај и Aрмани на последње три позиције са шет, пет, односно само четири победе.