Прочитај ми чланак

ДОДИК: У САД би лакше ушао припадник Ал каиде него ја

0

БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик, који још није добио ни редовну визу за одлазак у САД на инаугурацију председника Доналда Трампа каже да је вероватно припаднику Ал каиде лакше ући у Америку, него њему.

© Tanjug/ Раде Прелић

© Tanjug/ Раде Прелић

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик, који још није добио ни редовну визу за одлазак у САД на инаугурацију председника Доналда Трампа каже да је вероватно припаднику Ал каиде лакше ући у Америку, него њему.

Претходно Амбасада САД у Сарајеву одбила је захтев Додика за добијање дипломатске визе.

Додик је, наиме, прецизирао да још није добио визу за одлазак у САД и да га нико ништа није обавестио, те да не зна да ли је или није одбијен његов захтев за добијање визе.

„Углавном, сувише је кратко време да бих сада потврдио авионске карте, да их уплатим, да резервишем хотел. Иде још људи са мном, то није мали новац. Нисам могао да прихватим да се то све плати са неизвесношћу добијања визе и да, са друге стране, због тога трпи буџет Републике Српске. Сад ми је жао што сам уопште поднео захтев за визу“, рекао је Додик за бањалучке Независне новине.

Он је изразио уверење да ће с новом администрацијом имати бољи контакт.

„Што се тиче овог тренутка, нисам хтео да тргујем с интересима Републике Српске, и то некима у Амбасади САД у Сарајеву није одговарало, и зато сам 15 дана чекао визу, што је невероватно. Вероватно је неком припаднику Ал каиде лакше ући у Америку, него мени“, истакао је Додик.

Додик је обавестио организаторе свечаности поводом инаугурације новоизабраног председника САД Доналда Трампа да је, нажалост, морао да откаже најављени долазак у Вашингтон, јер још није добио визу за улазак у САД.