Прочитај ми чланак

Шаровић: Власт не жели изручење Харадинаја, него да кука

0

Београд -- Режим у Београду не жели да Рамуш Харадинај буде изручен Србији, оценио је заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић.

nemanja sarovic44_o

Како каже, власт већ чека да он буде ослобођен па да се власт онда жали на неправду и двоструке стандарде

Он је на конференцији за новинаре рекао да се питање изручења Харадинаја по важећој међународној потерници не би постављало да Србија „има имало међународног кредибилитета“.

„Јасно је да Србија тај кредибилитет нема. Представници режима не желе искрено да Харадинај буде испоручен. јер би то био основ за нове притиске на Србију. Циљ режима је да сачека да Харадинај буде ослобођен па да онда каже како је то неправда, али и да понови да ће Србија наставити да поштује међународне обавезе“, рекао је Шаровић.

Коментаришући одлуку Демократске странке (ДС) да подржи кандидатуру Саше Јанковића за председника Србије, Шаровић је оценио да ДС на тај начин „бежи од сопственог лошег резултата“.

„Да имају доброг кандидата, не би се скривали иза Саше Јанковића. Сви други траже начин да обману грађане, само ми знамо да имамо најбољег кандидата јер је све што је Војислав Шешељ радио у претходних 25 година најбоља препорука да постане председник Србије“, оценио је функционер СРС.

Шаровић је додао да је високи представник у БиХ Валентин Инцко „само саопштио став запада и Хашког трибунала“ када је упоредио Дан Републике Српске са даном оснивања Независне државе Хрватске.

„СРС сматра да нема смисла у захтевима за његову смену пошто је Инцко само курир који је саопштио званичан став западних држава да је РС геноцидна творевина. Он ништа није рекао случајно јер то је званичан став оних који су га довели на то место“, казао је Шаровић.