Прочитај ми чланак

ПРЕД МЕЧ СА ЗВЕЗДОМ: Богдановић причао о инспирацији против црвено-беле боје

0

За разлику од претходних противника Црвене звезде у Евролиги, кошаркаши Фенербахчеа тренирали су у Пиониру дан пре меча са црвено-белима.

Телеграф је био на лицу места и забележио је почетак тренинга, као и изјаве Жељка Обрадовића, Богдана Богдановића и Јана Веселог.

– Не сматрам да смо фаворити против Звезде. То у овој сезони не постоји,  а ко је бољи видеће се после 40 минута – између осталог је рекао тренер Фенера Жељко Обрадовић.

– Свака утакмица у Евролиги је другачија. Нема поређења, нити би требало да га буде. Рекао сам да су црвено-бели у изузетној форми, најзаслужнији човек за то што Звезда радио је Дејан Радоњић. Одличан тренер и изванредан човек. Ретко је у данашње време срести неког ко се лепо и пристојно понаша, а притом говори о колегама на начин на који то ради Радоњић. Мени је драго што сам давно, још док је Дејан био играч, препознао да може да буде добар тренер. A израстао је у изванредног. Чеситамо му на на свему постигнутом.

Затим је пред новинаре изашао Богдан Богдановић, бивши играч Партизана:

– Имамо довољно искуства. Сигурно ће бити напета и тешка утакмица. Идемо на победу. Спреман сам да играм. Играо сам 30 минута у Турској. Не знам колико ћу сада – почео је Богдановић.

На питање има ли додатну инспирацију против црвено-беле боје, рекао је:

– Има их доста у овој Евролиги, немам посебно неку инспирацију. Нормално улазим утакмицу, као и сваку. Увек је лепо доћи у Пионир. Очекују ме лепа сећања. Aтмосфера њихових навијача их сигурно додано напали и мотивише и онда играју агресивније. Кључ наше победе је да буде све контра. Фенер има звучнија имена, али кошарка се игра на терену, а не на папиру. И Реал и ЦСКA су на папиру били фаворити.

– Све је прошлост. И ми смо победили Звезду два пута овде. То је прошлост. Као и што су они добили Макаби, Фенер и ЦСКA.