Прочитај ми чланак

НЕНАД НИЈЕ ЈЕО 6 ДАНА, ПА ЗАВРШИО НА ВМА не могу да једем, кад знам да деца немају

0

Ненад ради као молер, добар је човек и мој први комшија. Тај дан кад су га одвезли на ВМА, људи се крстили како је издржао, само што му се црева нису завезала. Примио је 5-6 инфузија и на своју иницијативу отишао кући - прича његов први комшија

Ненад Димитријевић (33) из Ритопека у општини Гроцка због немаштине није јео шест дана и завршио је на ВМА. У породичној кући живи са супругом, мајком и два сина, а отац му је преминуо пре три месеца. Поред велике немаштине, ова породица се греје на струју, јер је пут до куће неприступачан и тешко је довући дрва.

Струју су му недавно искључили, али су се добре комшије договориле и платиле Ненаду и његовј породици рачун од 60.000 динара. Комшије га хвале, верују да ће свима који му помогну у овој тешкој финансијској ситуацији, вратити радом, ако већ не може новцем:

Ненад ради као молер, добар је човек и мој први комшија. Тај дан кад су га одвезли на ВМА, људи се крстили како је издржао, само што му се црева нису завезала. Примио је 5-6 инфузија и на своју иницијативу отишао кући – прича његов први комшија.

Ненад и супруга су тренутно обоје незапослени, имају два сина (старији 3, 5 године и млађи годину и по). Не желе новац, већ само намирнице:

Не треба ми новац, шта ће ми, новац само квари људе. мени и мојој породици само храна треба и намирнице да преживимо. Данима не једем због њих, све кажем “Нема везе, сутра ћу ја јести, нек има њима” и тако сам завршио на ВМА. Ја ни не могу да једем кад знам да они немају. Тако сам и отишао већ прво вече из болнице. Јесте мени тамо било лепо, топло, они мени дају храну, ал кад знам да су ми деца гладна, не могу ништа да поједем – каже Ненад за Телеграф.рс.