Прочитај ми чланак

Америчка амбасада није дала визу Додику

0

Председник Републике Српске Милорад Додик није добио визу за улазак у Сједњене Америчке Државе, саопштио је Кабинет председника РС.Тwеет

Milorad Dodik, newly elected President of the Republic of Srpska (R) kisses the Bosnian Serb flag, during an official inauguration ceremony at the National Assembly in Western-Bosnian town of Banja Luka, on November 15, 2010. AFP PHOTO MILAN RADULOVIC

Додик се, како се наводи, захвалио за позив који је примио да учествује у свечаности поводом инаугурације новоизабраног председника САД-а Доналда Трампа и организаторе свечаности обавестио да је, нажалост, морао да откаже најављени долазак јер свега неколика дана пред пут није добио визу за улазак у САД.

„Сам пут изискује више дана за припрему, а недобијање визе је онемогућило да се исте благовремено учине“, стоји у саопштењу.

Додик је уз захвалност пренео очекивање да ће се са људима из нове администрације председника Трумпа у најскорије време срести и да одгађање сусрета из наведених разлога „неће спречити изградњу конструктивнијих односа и бољег разумевања“.

Амбасада САД у Сарајеву одбила је најпре да Додику изда дипломатску визу, а сада му није дала грађанску визу.