Прочитај ми чланак

„Савамала – парадигма за притисак и узимање новца споља“

0

Премијер Александар Вучић изјавио је да Савамала представља политичку парадигму за притисак и узимање огромног новца споља за рушење Владе Србије.

Današnji rezultati su snažna podrška našoj demokratiji, reformama međunarodnim zalaginjima i evropski integracijama, ali ono što je mnogo važnije od svega da smo pokazali i sebi i svetu da je Srbija ujedinjena u želji i zajedničkim zalaginjima za bolju budućnost, poručio je premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )

Današnji rezultati su snažna podrška našoj demokratiji, reformama međunarodnim zalaginjima i evropski integracijama, ali ono što je mnogo važnije od svega da smo pokazali i sebi i svetu da je Srbija ujedinjena u želji i zajedničkim zalaginjima za bolju budućnost, poručio je premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ( Samir Yordamoviç – Anadolu Agency )

„Савамалу помињем као политичку парадигму за притисак и за узимање огромног новца споља за рушење владе Србије. Рекао сам шта мислим да се тамо догодило, у шта сам лично уверен, изнео свој став који је био политички осуђујући за партију коју водим и што се мене тиче са тим сам завршио – све остало је на надлежним државним органима“ рекао је Вучић за ТВ Прва.

Како је рекао у међувремену је Савамала постала нешто много више, а то је полтиичка парадигма, постала је начин, метод, име за рушење независности Републике Србије.

Он је додао да су срушене три противправно подигнуте бараке где су неки илегално и противправно зарађивали новац,а онда је још јддним противправним актом свакако начињено нешто што није легално.

„Дакле у то немам никакве сумње и то се никада није доводило у питање“ рекао је премијер који је додао да се такве ствари дешавају дневно у свакој другој земљи, као на пример сада у Хрватској…и ником ништа.

То је постало политичка парадигма и о њој ћу да говорим све време зато што њу помињу они који траже начин, који покушавају да сруше Републику Србију и којима се не допада да је Србија снажна.

На питање да ли „једна Савамала“ може да сруши Републику Србију Вучић је рекао да није у питању Савамала, те да не руши Савамала већ паре споља.

Како је додао Савамала се користи као довољан разлог за напад и рушење владе јер не желе да Србија буде независна, суверена земља, и да треба видети ко је то све финансирао, многе владине и невладине организације, различити фондови за отворено друштво…

Вучић је рекао да се то чини од стране оних којима просто не одговара снажна влада Србије, „не зато што мисле да ће да је сруше него желе да је ослабе, да нема ту врсту капацитета, снаге код грађана Србије и да онда управљају као у луткарском позоришту као што су увек управљали од 2000 године па наовамо и да раде шта хоће и зарађују много а Србија буде све сиромашнија“.

Он је указао да Србија постаје све снажнија, економски раст је недвосмислен, дефицит никада нижи, јача и војно и моћи ће себе да заштити за коју годину за разлику од раније…и зато је потребно да се сруши.

Ту нема никакве дилеме када уложите толики новац, за који имам доказе да је уложено, у различите невладине организације, различите медије, у многе друге полтичке и квази полтиичке структуре, онда је јасно о чему је реч, додао је премијер.

Премијер Вучић је нагласио да Србија јача и војно, и да ће моћи себе да заштити за разлику од ранијих година, те да је то разлог што постоје покушаји да се руши.