ЧИСТКА КЛИНТОНИСТА у Србији?

9

Ефекат параламентарних избора био би изузетан – одлазак српских клинтониста у политичку пензију.

Фотомонтажа:  alo.rs

Фотомонтажа: alo.rs

Јануар мења све. Доласком Доналда Трампа на место председника САД много шта ће се променити у америчкој политици – људи и приоритети, савезници и ривали. Нама је од виталног значаја то што ће се ресетовати односи са Русијом са настојањем да се поставе на нове прагматичне основе уместо клинтоновске антируске хистерије Обамине администрације.

Са друге стране, Kина постаје америкки ривал број један, пре свега економски. На крају, ЕУ губи значај а Немачка се Меркеловом постаје последњи бастион неолибералног клинтонизма.

 

branko radun biografijaСрбија је много пропатила под клинтонистима и 90-тих и после 2000-тих. Но постмилошевићевске политичке и медијске елите су у великој мери селектоване и формирана од стране клинтониста.

Неки од њених припадника су клинтонисти од уверења, а други јер је то био начин да успеју по оној народној „ој, Турчине, од невоље куме“.

Но, било како било, ово је објашњење за перверзну појаву да су српски медији били преплављени онима који су срамотно навијали за Хилари иако су нас клинтоновци бомбардовали 1999.

Неко је навијао из уверења, а неко из користи које има од везе са клинтоновским естаблишментом обамине администрације и сорошевског НВО сектора.

У Америци су од Трампове инаугурације клинтоновци прошлост, но они ће остати присутни у Европи, па и у Србији. То видимо по штетној кампањи која се води против новог америчког председника у медијима који важе за западне и либералне. Ту кампању воде они исти који воде кампању против Русије или против српског национализма.

На политичкој сцени клинтониста има и у владајућој коалицији а доминирају у оном што се одазива на проевропска опозиција. Евентуални парламентарни избори који би ишли уз председничке донели би чистку клинтоноваца на политичкој сцени.

Без обзира на мотиве за расписивање параламентарних избора од стране власти (да помогну свог кандидата на председничким изборима), њихов ефекат би био изузетан – одлазак српских клинтониста у политичку пензију. При томе се довољно подсетити како су, уз притисак западних амбасада, домаћи клинтонисти угурани у парламент.

Тим рашчишћавањем политичке сцене – где би се из арене избацили они који имају један или два процента подршке грађана а који се представљају као „фактор” – би се после Брегзита и победе Трампа десила још једна победа која враћа наду Србији.

  • frf

    Znaci Ceda,Bosko i onaj magarac bi leteli iz parlamenta…. bas velika steta …. :)

  • perungromovnik

    ма КОМПЛЕТНА ВЛАДА треба да оде на ђубриште историје! СВЕ до једног министра, на челу са премијером треба ОБЕСИТИ! ДО ЈЕДНОГА! сви су они ИЗДАЈНИЦИ и Клинтонови поданици, СВИ!