Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Вучић формирањем помоћне полиције суспендовао правну државу и створио…

0

„ТРЕБА ДА БУДЕ ЛОГИСТИКА ПОЛИТИЧКОМ ТЕРОРУ КОЈИ СПРОВОДИ НАД НЕИСТОМИШЉЕНИЦИМА”

nebojsa-stefanovic-policija

Српски покрет Двери сматра да је Вучић формирањем тзв. помоћне полиције брутално злоупотребио позицију и суспендовао правну државу правећи парадржавну, приватну, напредњачку полицију која треба да буде логистика у политичком терору који спроводи над неистомишљеницима.

Зашто Вучић параполицију формира баш сада у предизборном периоду? Да ли Вучић своје батинаше који су се „прославили” пребијањем и инцидентима на бирачким местима, сада уводи у легалне институције како би слободно могли да спроводе насиље, а не би сносили никакву одговорност?

Да ли је ово параполицијски одред који застрашивањем грађана треба да буде подршка Вучићевој предизборној кампањи како би он обезбедио довољан број гласова? Да ли је ово нови одред под фантомкама који ће насиљем спроводити Вучићеву самовољу?

Овај Вучићев поступак јасан је показатељ да су уздрмани темељи његовог режима и да он више не преза ни од чега, да је спреман да употреби и насиље у обрачуну са политичким противницима.

Вучић је потпуно узурпирао државне институције својом Уредбом којом је дефинисао да се унутар полиције формира помоћна полиција, над којом ће потпуну контролу имати Вучићева десна рука, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који ће без конкурса моћи да ангажује помоћне полицајце који нису у радном односу у МУП-у, а носиће и оружје и моћи ће да делују било где на територији Србије.

Позивамо грађане да се не плаше и да искористе сва своја грађанска права: изборе, протесте и грађанску непослушност и супротставе се Вучићевом безакоњу, насиљу и терору и да на првим наредним изборима, ма који да буду, гласају за правну и уређену државу, јаке институције, заштићене грађане, за будућност њихове деце и Србије.