Прочитај ми чланак

ОГЛАСИО СЕ ИЗ ЗАТВОРА: Харадинај има поруку за Србе!

0

Лидер Алијансе за будућност Косова и бивши премијер Рамуш Харадинај, ухапшен у Француској по потерници Србије, на „Фејсбуку“ је поручио да се „није плашио тенкова Слободана Милошевића, а камоли да се плаши од његових потерница“.

Да ли ће крволок икада одговарати за своје злочине, или ће и даље слободно шетати: Рамуш Харадинај (Фото: Танјуг)

(Фото: Танјуг)

„Ми се као народ и појединци нисмо плашили тенкова Милошевића а камоли његових налога за хапшење. Имам поруку за пријатеље Србије унутар и ван Косова – пут државе Косово неће моћи нико да заустави“, написао је Харадинај на Фејсбуку и поручио да ће се врло брзо срести на Косову.

Харадинај је изразио жаљење што неке државе поштују одлуке бившег режима Слободана Милошевића.

„За жаљење је да неке државе још поштују одлуке бившег режима Милошевића, док се много држава као што су Немачка, Аустрија и друге коначно одвојило од тог режима и не примењују њихове потернице“, написао је Харадинај.

Рамуш Харадинај ухапшен је у среду по налогу за хапшење из 2006. године због сумњи да је током 1998-99. године починио ратне злочине над Србима и неалбанцима.

Надлежни суд у Француској одлучио је јуче да Харадинаја задржи у притвору док Србија не достави захтев за екстрадикцију.

Харадинај је још једном, 2015. године био ухапшен на аеродрому у Љубљани, али је после неколико дана био ослобођен.

Потерницу против Харадинаја Србија је издала 2006. године због сумње да је починио ратне злочине 1998. и 1999, у време када је био један од команданата ОВК. Њему је суђено и у Хашком трибуналу за ратне злочине, али је 2012. ослобођен свих оптужби.