КОЛИНДА СЕ ОСРАМОТИЛА И ПРОШЛА КАО ВУЧИЋ: Дала изјаву као туристкиња

6

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић "жешће се осрамотила" дајући изјаву за ХРТ "попут какве туристкиње" испред Беле куће, пише Index.hr.

630020_1875111236586f5587c803d405420612-v4-big_f

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић „жешће се осрамотила“ дајући изјаву за ХРТ „попут какве туристкиње“ испред Беле куће, пише Index.hr.

Загребачки портал наводи да је хрватска председница „схватила да мора да објасни шта ради у САД“ и њено путовање назива „мистериозним“.

„Очигледно је и сама председница схватила да је дужна појаснити онима који је плаћају шта ради и за чији новац. Тако се у четвртак увече појавила у централном Дневнику ХТВ и дала пар потпуно несувислих изјава“, пише Index.

Како наводе, она је тврдила да је у службеној посети Вашингтону, али да није могла да нађе „службенију“ локацију од оне испред ограде Беле куће.

„Иначе, ради се о локацији на коју може доћи сваки туриста. Ако је већ имала низ састанака у америчком Конгресу, као што тврди, могла је то потврдити давањем изјаве пред зградом Конгреса или у њеној унутрашњости. Ипак, Колинда је, дајући изјаву за ХТВ, стајала пред оградом Беле куће попут какве туристкиње и правила се да је у службеном посету, који је плаћен новцем порезних обвезника“, пише портал.

Такође, Грабар Китаровић није рекла ниједно име од људи са којима се наводно сусрела.

„Али је зато уверавала хрватску јавност да се ‘сусрела с јако пуно људи’, па додала како ће то „неки од њих сами објавити на свом Фејсбуку, а неки нису имена која желе бити истакнута у медијима’. Зашто ти мистериозни људи не желе да јавност зна да су се састали с Колиндом, председница пригодно није појаснила, а ми се не усуђујемо нити нагађати“, наводи Index.

 • Srele

  Alek bolje prosao od Kolindice, njega su pustili iza ograde, a nju oni
  strazari ispred ograde!
  Aleka je bar udostojio onaj matori kustos Mekejn, i pokazao mi neke slike
  i skulpture i gde moze da pishki, a Kolindi ni to.

  Moze naci na internetu kako su nekad docekivali onoga ciju je bistu
  izbacila iz ureda, pa da uporedi sa tim njenim slikama.