Прочитај ми чланак

ОВО ЈЕ ХИТЛЕРОВ ТАЈНИ АРСЕНАЛ ОРУЖЈА који је ужасавао савезнике

0

Хитлеров велики план освајања свијета није заснован само на лудим маштањима, за тај је амбициозан циљ запослио неке од најбољих инжењера и технолога тог доба, чији је задатак био створити софистицирану технологију деценијама пре свог времена.

629514_horten-ho-229_f

youtube.com/crosshemd

Хитлеров велики план освајања свијета није заснован само на лудим маштањима, за тај је амбициозан циљ запослио неке од најбољих инжењера и технолога тог доба, чији је задатак био створити софистицирану технологију деценијама пре свог времена.

Стручњаци су тајно развијали неке од најнапреднијих оружја који су детаљно описани у часопису Оружја Другог светског рата аутора КМ Лееа.

Ово је део тајног арсенала нациста.

Бомбардер Хортен Хо 229

Могао је пренети и до једне тоне наоружања, а летео је на висини од 1500 м при брзини од 970 километара на сат. Овај бомбардер одликују два турбо млазна мотора, два топа и ракете Р4М. Први је лет направио 1944, а познат је и као први „невидљиви авион“.

Иако је на његову израду утрошено преко пола милиона тадашњих немачких марака, због бројних техничких проблема није дуго летео, али је зато послужио као инспирација бројним другим невидљивим авионима, попут данашњег Б-2 бомбардера.

Фритз X радио навођена бомба

Ова је бомба била претеча данашњих паметних бомби. Тежила је 1600 килограма и у себи је имала радио пријемник те напредне репне команде уз помоћ којих се наводила до циља.

Америчка ратна авијација је известила како је Фритз X пробијао оклопе до дубине 60 цм, а могао се бацати и с висине од 6000 метара до којих противваздушна одбрана тог доба није могла доћи.

Већ месец дана пошто је бомба развијена, тестирана је код Сардиније, где су нацисти потопили брод Рома у септембру 1943.

Мини тенк Голијат

Реч је о самоходној мини с даљинским управљањем чији погон су омогућавала два електромотора која су касније замењена онима на гориво. Голијат је носио између 60 и 100 килограма тешких експлозива, а циљ му је било разбијање обрамбених позиција непријатеља.

Нацисти су током рата направили више од 7000 Голијата и тиме су усмерили развој оружја на даљинско управљање.

Авион на ракетни погон

Мессерсцхмитт Ме 163 Комет био је чуди немачке војне технологије с брзион од 1130 километара на сат, чак 500 километара брже него што је тада летео најбржи амерички авион.

Током рата произведено је више од 300 таквих авиона који су били опремљени с два топа од 30 мм, а њихова је брзина била и предност и мана – били су довољно брзи да избегну гађање савезника, али пребрзи да погоде властите циљеве.