Прочитај ми чланак

Упозорење РХМЗ: Ускоро дебели минус у Србији

0

Београд -- У Србији се у среду ујутру очекује делимично разведравање, после подне поново киша и снег, а у петак и суботу ће бити веома хладно.

sneg_60

Како је саопштио РХМЗ, најнижа температура ће пред викенд бити и до минус 15, на планинама и до минус 22 степена.

Најнижа температура у среду биће од минус шест до минус два, највиша од два до осам степени. Дуваће слаб и умерен ветар, јужни и југозападни, увече и ноћу западни и северозападни.

У Београду ће се ујутро и пре подне делимично разведрити, али по подне долази наоблачење, а увече и ноћу киша и снег. Најнижа температура биће минус три, највиша пет степени. Ветар ће бити слаб и умерен, јужни и југозападни, увече и ноћу западни и северозападни.

У Србији ће у четвртак бити облачно и мало хладније, местимично са снегом, на северу после подне углавном суво, а северни ветар биће у појачању.

У петак, суботу и недељу биће претежно облачно, ветровито и веома хладно, у јужним, источним и централним деловима снег, у брдско-планинским пределима стварање наноса. Најнижа температура биће од минус 15 до минус седам, у планинским пределима од минус 22 до минус 15, највиша од минус девет до минус три степена.

Од понедељка се очекује претежно облачно и топлије са снегом и кишом.

У Београду се наредних дана очекује слично време, а у петак и суботу најнижа температура ће бити од минус 12 до минус осам, највиша од минус осам до минус пет.

Биометеоролошка прогноза за среду 4. јануар:

Наставлја се неповолјан утицај метеоролошких прилика на већину хронично оболелих. Посебна опрезност се препоручује цереброваскуларним болесницима, астматичарима и реуматичарима. Код метеоропата су могући болови у костима и зглобовима, главоболја и раздражлјивост.