Прочитај ми чланак

РУСИЈА НЕ ДА НА СИРИЈУ: Противе се санкцијама Савета безбедности УН!

0

Предложена резолуциjа Савета безбедности УН, коjа предвиђа санкциjе Сириjи због коришћења хемиjског оружjа, неприхватљива jе за Mоскву, изjавио jе данас заменик руског министра спољних послова Сергеj Рjабков.

sb-un

Резолуциjа, коjу припремаjу Британиjа и француска, а у коjу jе AП имао увид, предвиђа санкциjе поjединцима, организациjама и компаниjама коjе су наводно умешане у нападе хемиjским оружjем, али предвиђа и забрану продаjе хеликоптера Сириjи.

Рjабков jе за руску новинску агенциjу Tас с рекао да jе та резолуциjа „категорички неприхватљива“ за Русиjу, коjа има право вета у Савету безбедности УН.

„Упозоравамо их да не покушаваjу да распламсаjу напетости у Савету безбедности УН, jер то неће проћи“, рекао jе он.

Рjабков jе указао на неопходност сардње у уклањању претње употребом хемиjског оружjа, уместо што се то питање користи за политички притисак на Дамаск.

„У протеклоj години, Русиjа jе понудила предлог нацрта конвенциjе о о борби против хемиjског и бииолошког тероризма. Потребно jе да следимо таj пут, уместо што настоjања да се искористи ова ситуациjа за jацанње полилтичког притиска на Дамаск „, истакао jе он.