Прочитај ми чланак

Гојковић: Посланици ДЈБ „аматерским перформансом“ хоће да понизе скупштину

0

БEOГРAД - Посланици ДЈБ су данашњим "аматерским перформансом" покушали да обесмисле и понизе Скупштину Србиjе као наjвише законодавно тело, изjавила jе председница парламента Mаjа Гоjковић наводећи да веруjе да ће такво понашање посланика ДЈБ изазвати велико негодовање грађана.

maja-gojkovic-parlament-jt

Реагуjући на данашње свирање и певање посланика ДЈБ у скупштинском холу, Гоjковић jе на конференциjи за новинаре на питање о том догађаjу рекла да су грађани бирали посланике да би радили и да би њихов живот био бољи, а нису их бирали да од парламента праве циркус и да увежбаваjу циркуске тачке.

Гоjковић каже да док jе у скупштинскоj сали на краjу редовног jесењег заседања интонирна државна химна „Боже правде“, посланици ДЈБ су у скупштинском холу бескраjно забављали, свирали, певали, играли се балонима.

„Са гађењем сам могла то да посматрам неколико секунди и да их пустим да уживаjу у њиховоj политичкоj немоћи“, рекла jе Гоjковић и поручила да посланици ДЈБ нису имали ниjедан аргумент о предложеним законима нити су за ових неколико месеци колико су у парламенту могли било чиме угрозили стабилност владе.

Oцењуjући да су поjедини посланици замислили понашање и рад у парламенту као лошу аматерску забаву, Гоjковић jе рекла да jе данашње понашање посланика ДЈБ било на нивоу некога аматерског замишљања како изгледа прослава нечега после неке ноћне пиjанке, те да бесмисленим перформансима увесељавању сами себе и никог другог.