Прочитај ми чланак

ОТКРИВАМО – НВО у Србији плаћају НАТО ботове: Никад јача хајка против Русије

0

СВЕ блискији односи Србије и Русије изазвали су ванредно стање међу домаћим НВО корисницима западних фондова. Како сазнаје „Србин инфо”, неколико невладиних организација са седиштем у Београду активирало је двадесетак ботова, који имају за циљ да у што већој мери створе антируско расположење у народу.

bot-e1412696827140-1600x700_1

– Последњих недеља добили су налог да интензивно прате све вести о Русији, Владимиру Путину и српско-руским односима и да одмах делују. То је нарочито дошло до изражаја после куповине борбених авиона МИГ 29. Присутни су на готово свим инфо порталима, па тако и на вашем, али су најагресивнији на сајту Б92, а затим на Блицу и Куриру – открива наш саговорник.

12

Наш извор истиче и да је деловање ботова усаглашено са објављивањем антируских текстовима и прилога, који су све учесталији у прозападним медијима у Србији.

11

– НАТО ботови најпре остављају што више негативних коментара о Русији, наравно под различитим именима. Углавном користе шаблоне: Путин од Србије прави руску губернију; највећи донатор Србије је Запад, а не Москва; Руси нам никада нису били пријатељи; руски Мигови су за старо гвожђе… Коментаре чак често пишу ћирилицом и потписују се као Срба или слично.

Затим, штелују однос плусева и минусева. Иако касније већинско проруско расположење српског народа дође до изражаја када је реч о популарности одређеног коментара, у почетку по броју намештенх плусева и минусева, неко би могао да помисли како Срби сањају само о Бриселу и Вашингтону. То је наравно и био циљ – објашњава наш извор.

13

Месечна зарада домаћих НАТО ботова износи око две просечне плате у Србији, наводи саговорник, и истиче да ће како се ближе председнички, а сасвим могуће и парламентарни избори, активност антируских ботова бити још снажнија.