Прочитај ми чланак

„Србија је безбедна земља, предузимамо озбиљне кораке“

0

Београд -- Србија је безбедна земља, а томе је допринела озбиљна и одговорна политика Владе Србије, поручио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

stefanovic

„Када су се појавиле прве назнаке у региону, ми смо почели да предузимамо озбиљне кораке да подигнемо ниво безбедности наше земље. Нисмо чекали да се нешто догоди“, рекао је Стефановић за ТВ Пинк и додао да МУП у сарадњи са партнерским службама прикупља све потребне податке.

Стефановић каже да је појачана контрола саобраћаја, као и сумњивих лица која бораве на територији Србије, те да полиције више има на местима где се окупљају грађани попут тргова, тржних центара…

„Обавили смо разговоре са људима који организују манифестације, који се баве безбедношћу тих центара, да им скренемо пажњу шта би могло да подигне аларм и на шта би требало да обрате пажњу“, истакао је министар.

Важно је, каже Стефановић, што се ради на томе да се предупреде сви они који мисле да могу да угрозе безбедност грађана Србије.

„Наше снаге су спремне на реаговање и деловање. Надамо се да ћемо у сарадњи сасвим партнерским службама успети да одвратимо све потенцијалне нападаче, да нико не размишља отоме да грађане на било који начин угрози“, рекао је Стефановић.