Прочитај ми чланак

НЕШТО СЕ СПРЕМА: Вучић у Београд позвао политичке представнике Срба са КиМ

0

Премијер Александар Вучић позвао је на састанак, који ће се одржати сутра, у понедељак 26. децембра, политичке представнике Срба са Косова и Метохије, потврђено је Тањугу у кабинету премијера.

vucic

На разговор су позвани сви посланици Српске листе, унутар које је последњих дана дошло до озбиљног размимоилажења по питању спровођења државне политике.

Део посланика са те листе на своју руку, без консултација са Владом Србије, прекинуо је бојкот косовских институција и вратио се у покрајинску скупштину чиме је практично потврдио да се слаже са сменом министра Љубомира Марића, уместо којег је косовски премијер Иса Мустафа уз њихову сагласност поставио Мирјану Јевтић из Покрета социјалиста (ПС).

Премијер је раније најавио да ће на ту причу ставити тачку сутра.

То ће истовремено бити и тачка на наводе о сукобу министра и председника ПС Александра Вулина и директора Канцеларије за КиМ Мрака Ђурића, односно односно СНС.

Вучић је пре неколико дана рекао да има пуно поверење у министра Вулина и да је до сукоба његове странке ПС и Српске листе на КиМ дошло због уплитања страних фактора и Албанаца.

„Неки људи су дали себи за право да ураде нешто што је противно интересима Републике Србије. Ту је био уплетен и страни фактор и наравно Албанци, било је различитих ствари о којима не бих данас да говорим. У понедељак сам сазвао састанак у девет ујутру. То је расплет и крај приче“, рекао је Вучић.

Вулин је у међувремену пошто су већина „одметнутих“ од државне политике ччланови ПС упозорио да ко се не одазове позиву премијера неће више бити члан те странкле.