Прочитај ми чланак

РУСИЈА МОРА ДА ЗНА: Путин послао групу руских оперативаца у Турску!

0

На састанку који је одржао са шефом дипломатије РФ Сергејом Лавровим, директором Спољне обавештајне службе Сергејом Наришкином и директором Федералне службе безбедности Александром Боротниковим о првим корацима након убиства руског амбасадора у Турској Андреја Карлова.

lavrov-putin-borotnikov-nariskin-kremlin

(Фото: кремлин.ру)

Руски председник Владимир Путин изјавио је вечерас да Москва мора да сазна ко стоји иза атентата на амбасадора Русије у Турској Андреја Карлова.

„Руски истражни комитет је већ покренуо истрагу о атентату. Наређено је формирање радне групе која ће отићи у Анкару и са турским партнерима истраживати овај злочин“, рекао је Путин на састанку у Кремљу, преноси агенција Тасс.

Према његовим речима, тај договор је постигнут током телефонског разговора са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом.

„Морамо да сазнамо ко стоји иза тог атентата“, рекао је шеф руске државе.

Како преноси Ројтерс, Путин је рекао да жели нове гаранције од Турске о безбедности руских дипломата, али је наредио и руским амбасадама у свету да повећају безбедност.

Путин је оценио да је убиство амбасадора провокација, која има за циљ да поквари односе Русије и Турске и поремети разговоре о будућности Сирије, наводи Ројтерс.

Амбасадор Русије у Турској Андреј Карлов преминуо након што је вечерас тешко рањен у нападу из ватреног оружја, на отварању руске изложбе фотографија у Анкари.

Напдач је убијен у реакцији полиције.