Прочитај ми чланак

БРАТИСЛАВ ЈУГОВИЋ: За разлику од НАТО трупа Русија хуманитарно помаже Србију

0

Русија само жели да хуманитарно помогне српски народ и да продуби економске односе наших двеју земаља.

Фото: Србин.инфо - Ненад Златановић

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Док су НАТО трупе одлукама Скупштине Србије добиле могућност да раде шта хоће на територији наше земље и да чак за то прођу некажјено, Русија само жели да хуманитарно помогне српски народ и да продуби економске односе наших двеју земаља. Насупрот томе, некима се, као на пример лиги Социјалдемократа Војводине, привиђјау експанзионистичке намере Русије ка Србији и земљама у региону – упозорава Братислав Југовић, потенцијални кандидат за председника Србије и бивши потпредседник Покрета социјалиста.

Руска Федерација сматра, појашјава Југовић, да би Руско-српски хуманитарни центар у Нишу требало да добије само погодности у смислу ослобађања од плаћања царине, путарина или пореза (чиме би и та средства била усмерена у помоћ нашем народу) а никако и да добију дипломатски имунитет који су НАТО војницима омогућиле одлуке српског парламента из 2006. и 2016. године.

Уверен сам да би Милорад Додик и Скупштина Републике Српске оберучке прихватили оснивање сличног центра у Бања Луци и да би им одмах омогућили максималне погодности, којима би их најмање изједначили са домаћим организацијама – закључио је Југовић.