Прочитај ми чланак

НАМЕРНА ФАШИЗАЦИЈА ТРИБИНЕ О РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ од стране великих српских медија

0

Трибина на Филозофском факултету о Републици Српској је успела и трајала је два и по сата у односу на минут и двадесет секунди колико је трајао неуспео покушај да буде прекинута и да јој се припише да је фашистичка, изјавио је учесник трибине професор Чедомир Антић.

cedomir-antic0

Професор историје на Филозофском факултету Чедомир Антић демантовао је данас да је неколико младића синоћ прекинуло трибину о историји Републике Српске на Филозофском факултету у Београду Блиц, Б92, Н1, Информер, Курир …

Антић је за Спутњик изјавио да је трибина на Филозофском факултету посвећена новом издању књиге о историји Републике Српске трајала два и по сата, да је била потпуно успешна и да су на њој учествовали 120 студената, декан Филозофског факултета и професори. То што је осморо људи на минут и двадесет секунди прекинуло трибину, каже, личи му на намештаљку, истичући да нацистичке повике није чуо. Он је са жаљењем констатовао да су медији пренели управо то што су хтели они који су желели да прекину трибину.

„На промоцији је био присутан и декан Филозофског факултета и мислим да је то све јасно, белодано, али да је суштина у томе да је тако тумачена и спакована вест дошла до одређеног броја грађана. Ти грађани ће сматрати да је трибина посвећена историји Републике Српске фашистичка и да то организују фашисти и да су фашисти главни на Филозофском факултету. Ја те узвике ’Зиг хајл‘ нисам чуо и морам да кажем да ми све то делује као једна велика намештаљка“, нагласио је Антић.

Он је оценио да је прекидање трибине било данима најављивано по медијима и друштвеним мрежама. Идеја оних који су хтели да је прекину била је да пошто их нема довољно да прекину трибину, онда су решили да фашизују њене учеснике.

Национални српски фронт: Нисмо одговорни за инцидент на Филозофском

Политика 19:02 17.12.2016Преузмите краћи линк 0 20215 Национални српски фронт саопштио је данас поподне да није одговоран за инцидент на Филозофском факултету у Београду. У саопштењу се наводи да су инцидент изазвали „чланови и симпатизери организација Анархо-синдикална иницијатива и Маркс 21“, а да им се након тога супротставила група студената. Инцидент се догодио синоћ на промоцији књиге „Историја Републике Српске“, а трибина је прекинута на кратко, после је настављена и трајала је два сата.

„Тиме су или изазвали, или су можда они позвали неке своје познанике међу екстремним десничарима и када је један од њих изашао да каже да је трибина прекинута, као што су некада данима прекидали наша предавања и вежбе, појавило се троје људи који су сличног изгледа и сличног понашања као и они који наводно представљају ту другу страну. Претили су једни другима, све заједно то је трајало око минут и двадесет секунди, али је било битно да је то све време снимано од стране неких сарадница ових анархиста. Један од њих викнуо у камеру телефона: ’Ово не подржавају студенти Филозофског факултета‘ и ’Чедомире Антићу, ми не дозвољавамо да се овако нешто деси‘. Кад су то изјавили, они су отишли“, објаснио је Антић.

Национални српски фронт: Нисмо одговорни за инцидент на Филозофском

Он је подсетио да на Филозофском факултету делује група анархиста која је противзаконито блокирала рад факултета.

„Њих 30 је блокирало 6.000 студената, јако су незадовољни што ове године није успела њихова блокада. Такође су љути што сам ја неке од њих који су прогонили моје студенте, претили нам, тужио и добио их на суду“, напоменуо је професор на групи за историју Филозофског факултета.

Он је истакао да је организатор трибине студентска организација која се зове Систем вредности, која нема везе ни са једном од две стране у којима је укупно било шест, седам младића и девојака.

„Они су звали полицију, дакле, организација је знала да ће бити неки инцидент, нису само знали какав. Звали су полицију, још пре неколико дана. Били су присутни полицајци у цивилу пошто су анархисти пре две године прогонили једног професора Филозофског факултета, ножем су хтели да га повреде. Полиција је са тим упозната и полиција има свој извештај. И мени је жао што су неки медији пренели вест, тумачење и линк која им је послала извесна Марија Марић“, рекао је Антић.

„Морам да кажем да ми све то делује као једна велика намештаљка у којој су и једна и друга страна учествовале са разним очекивањима и тежњама. Али понављам, нас је било 120. Ту су били и професори Универзитета и декан и полиција. Њих је било осморо и о њима се прича, а о нама се не прича. То је суштина“, закључио је Антић у изјави за Спутњик.

Министарство против политизације факултета и универзитета

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да најоштрије осуђује инцидент који се догодио на Филозофском факултету.

„Апсолутно се противимо политизацији факултета и универзитета“, наведено је у саопштењу Министартства просвете, науке и технолошког развоја.

Даље: https://rs.sputniknews.com/politika/201612171109288153-Antic-namerna-fasizacija/