Прочитај ми чланак

ГИЛБЕРТ ВЕРУЈЕ У ЂОКОВИЋЕВ ПОВРАТАК! Упоредио га са великом америчком звездом

0

Тениска сезоне је завршена, а играчи се већ увелико спремају за напоре које их очекују у 2017. години. Главно питање је да ли Новак Ђоковић може да се врати на трон. Србин је специјалиста за Аустралијан опен, који је освајао чак шест пута. Тренер који је најзаслужнији за успехе Андреа Агсија, Бред Гилберт, прогнозира тријумф Србина у Мелбурну.

dokovic-reuters

ФОТО: Reuters

Сада је 30. јануар 2017, дан после финала Аустралијан опена. Новак и Серена су шампиони Мелбурна. Уопште нисам изненађен – рекао је некадашњи тренер Агасија, Родика и Мареја за „ЕСПН“, а онда је појаснио своју прогнозу:

На основу чега то тврдим? Србин је шест пута тријумфовао на првом Гренд слему сезоне, Вилијамсова такође има гомилу тих пехара. Јесте да су обоје већ у годинама, али то је нешто попут Тома Брејдија и Патриотса. Не гледај године, већ историју – закључује тениски стручњак, који се чак и помињао као Новаков тренер.

У анализи овог америчког медија наводи се да Новаку треба само две титуле да би стигао Пита Сампраса и Рафаела Надала по броју Гренд слем круна (Србин има 12, а Американац и Шпанац по 14) док Роџер Федерер бежи пет круна. С друге стране, Серени фали једна титула на највећим турнирима да би била само на челу. Тренутно, има по 22 са Штефи Граф.

Мислим да ће Новаку бити лакше да дође до круне него Вилијамсовој – сматра тениски аналитичар Пем Шривер.