Прочитај ми чланак

ТЕНИСКA БОМБA: Бекер Федереров тренер?

0

Швајцарски медији нагађају да би Немац могао да пређе у стручни штаб највећег ривала Ђоковића. "Дер бунд" пише да је Борис, попут Стефана Едберга, био Роџеров идол.

beker-sa-zenom

Када се Иван Љубичић прикључио стручном штабу Федерера, један од разлога је био тај што Хрват одлично познаје Ђоковића. Швајцарски медији пишу да би Роџер у нове битке са Новаком могао да крене са – Борисом Бекером?! Ова информација дневног листа „Дер бунд“ из Берна одјекнула је јуче у Швајцарској, али се све мање-више своди на нагађања аутора:

„Србин ће и даље бити највећа Роџерова препрека на путу до гренд слем пехара. Зар не би била сјајна прича када би најмлађи победник Вимблдона помогао Федереру да постане најстарији играч који ће подићи трофеј на лондонској трави?“

НИСУ У ДОБРИМ ОДНОСИМA

Између Немца и Швајцарца су избијале варнице ове године, јер Бекер није био нимало благонаклон према Нолетовом љутом противнику у својој књизи. Борис је написао да се Роџер и Новак никада нису слагали, као и да Федерер никада не би зарадио толико новца када би открио своје право лице. Информација „Дер бунда“ је пласирана под насловом „Бекер и Федерер, зашто да не?“ Разлога је, чини се, превише, зашто се две вимблдонске легенде не би удружиле.

У тексту се наводи да Бекер после разлаза са нашим асом нема баш много посла и да му је главна преокупација у животу сада шта ће ставити на „Твитер“, „Инстаграм“ и „Снепчет“. Када му досаде гостовања по забавним емисијама, Немац би могао опет да се врати тенису, а „Дер бунд“ подсећа да Борис жели да тренира само играче који се боре за највеће трофеје.

„Попут Стефана Едберга, Бекер је такође био један од идола Федерера. И он има огромно искуство које може да подели, може да послужи као извор инспирације. Немац је помогао Ђоковићу да стигне до чак шест од 12 гренд слем титула, а три је освојио победивши Роџера у финалу“, наводи се у тексту.

Ипак, чини се да је већа могућност да Виландер постане нови тренер Ђоковића, него да се Бекер придружи Швајцарцу. Јер, када је одлазио из стручног штаба Србина, немачки ас је рекао много лепих речи о свом пулену.

– Дао бих Новаку да одигра меч за мој живот. Знам све шта се дешавало у последње време, али никада не бих износио у јавност оно што треба да остане унутар тима.

Мала је вероватноћа да би Борис забио нож у леђа момку са којим је прошао три незаборавне године и да би све његове слабе тачке открио највећем ривалу. Иако Федерер никада није крио дивљење према Немцу, пре свега због његових успеха на Вимблдону, тешко да би се одлучио на такав потез. И то одмах после разлаза Бекера и Ђоковића.