Прочитај ми чланак

ВЛАСТ У ПРОБЛЕМУ: Ипак протест у недељу – војска и полиција излазе на улицу!

0

Преговори Полицијског синдиката Србије и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о побољшању статуса запослених у МУП-у и исплате обећане накнаде су пропали.

Фото: Вечерње новости

Фото: Вечерње новости

– Идемо у протест. У недељу ћемо са колегама из Војног синдиката Србије испред Владе Србије у минут до дванаест одржати велики протест. Имали смо састанак са министром Стефановићем, али нисмо наишли на разумевање за наше захтеве. Премијер Aлександар Вучић је пре годину дана обећао једнократну помоћ за запослене у МУП-у од 20.000 динара и то још увек није испуњено. Министар је рекао да нема простора да се исплати помоћ, али и није дао конкретне гаранције да ће друга нека обећања, која се тичу обуке и опремања полицајаца, бити испуњена. Пошто су преговори завршени, идемо у протесте до испуњења обећања – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Синдикат запослених Полиције је дана 10.12.2016.године је одржао хитан састанак руководства и донео одлуке:

1.Синдикат Запослених Полиције ће подржати и учестовати и протесту Воног Синдиката Србије и Полицијског Синдиката Србије дана 11.12.2016.године.

2. Синдикат Запслених Полиције позива све синдикате у Министарству унутрашњих послова да забораве сујете и да подрже и учествују у протесту 11.12.2016.године.

3. Протест није организован на полилитичкј основи, нити га организује ЦИА, ни обавештајне службе, протест се организује због катастрофалног стања у безбедносним структурама (Војске и Полиције) због лошег материјалног положаја, услова рада, опреме и кашњења исплата (дневница и путних трошкова) од стране Државе.

4.  Војска и Полиција носе различите униформе, али зато заједно штите безбедност Републике Србије, живот и имовину сваког грађанина РС.

Руководство Синдиката Запослених Полиције позива све медије да својим објавама подрже протест дана 11.12.2016.године и тако помогну Војсци и Полицији да остваре своја права како би безбедоносне снаге Републике Србије много боље заштитиле Републику Србију и сваког грађанина РС.