Прочитај ми чланак

ХИТЛЕРОВА АМЕРИКА: Скривена историја НАЦИСТИЧКОГ ГРАДА који је постојао Њујорку

0

Сваком бољем студенту у САД-у познато је да је пре Другог светског рата у њиховој домовини број нациста био прилично велики. Основна идеја овог покрета заснивала се на мешавини нацистичке идеологије и америчког патриотизма.

4

Сваком бољем студенту у САД-у познато је да је пре Другог светског рата у њиховој домовини број нациста био прилично велики. Основна идеја овог покрета заснивала се на мешавини нацистичке идеологије и америчког патриотизма.

Овакав покрет ојачао је 30-их година 20. века, што се поклапа и са преузимањем власти од стране нациста у Немачкој.

Амерички нацисти су одржавали митинге и маршеве у појединим местима САД где је доминирало бело становништво. То је рађено са циљем да се промовише нацизам који је долазио из Европе и амерички „бели“ патриотизам.

Желели су да покажу да патриотизам без нацизма не може да постоји. Из оваквог размишљања развио се и Немачко-амерички савез, који је настао у месту Јафанк, у држави Нјујорк на острву Лонг Ајленд. У месту Брукхевен званично је основан 1936. године фонд Немачко-америчког савеза.

По оснивању савеза, многе америчке породице које су имале немачко порекло ускоро су кренуле да се досељавају у ово мало место на Лонг Ајленду. Почели су да се обаче као нацисти и да носе нацистичка обележја.

Веровали су да ће, ако утврде и прошире немачку заједницу у САД, упорношћу и целу државу увести у нацизам. Зато је и настао Зигфрид камп у близини места Јафанк. У местима као што је Јафанк улице су добијала имена по нацистичким и фашистичким вођама – Хитлеру, Гебелсу и другима.

5

Зигфрид камп

Камп “Зигфрид” је био један од пронацистичких логора Немачко-америчког савеза. Било је то место за чланове, симпатизере, присталице и њихову децу. Поред пропагирања нацизма, камп је имао сврху да угости и „чисто аријевске породице“, пише портал Аллдаy.цом.

Камп је био познат као место где су деца из нацистичких породица ишла преко распуста, где су тренирана и индоктринирана на сличан начин као и Хитлерова омладина. Групе су чак планирале и посету Немачкој приликом берлинских Олимпијских игара 1936. године.

6

Гашење покрета

Када је Америка ушла у Други светски рат на страни Савезника, јавно истицање нацистичког опредељења постало је опасно. Савез је почео да се смањује и осипа, што значи и да се фонд савеза смањивао, а камп Зигфрид пропадао, да би се јако брзо затворио.

Организација која се звала „Лига немачко-америчких досељеника“ је постала неутрална избацивши из својих обележја свастике, а имена улица у малим белачким местима која су носила имена Хитлера, Гебелса и других су промењена.

Сматра се да је федерална полиција чланове и овај савез све време држала под присмотром, а како су рапидно губили чланство и новац по уласку САД-а у рат, држава им је на крају запленила имовину.

Ипак, лига званично и данас постоји, а у послератним годинама је чак успела да поврати и део своје имовине.