Прочитај ми чланак

СРАМОТА – Хрватска државна телевизија: Убиство српске породице Зец је ПРЕНАДУВАНО

0

У данашњем ТВ календару, једној од најдуговечнијих емисија ХРТ-а, објављен је прилог о трагичном страдању породице Зец.

Foto: HRT / screenshot Porodica Zec

Foto: HRT / screenshot
Porodica Zec

Подсетимо, на данашњи дан 1991. године дванаестогодишња Александра Зец и њени родитељи зверски су убијени у Загребу. Случај се годинама вукао по суду и показао сву тромост и слабости хрватског правосуђа.

Иако у прилогу наглашавају како је случај, због тромог правосуђа, нанео велику штету Хрватској, уредници ТВ календара кажу како је цела трагедија „медијски пренадувана“?!

– Због површности хрватског правосуђа трагедија породице Зец нанела је велику штету Хрватској. Тај трагични случај медијски је предимензиониран до те мере да је у сенци остао податак да је, осим Александре Зец, још више 400 деце погинуло током великосрпске агресије, а за шта такође никад нико није одговарао – речено је у ТВ календару.

Породица имућног загребачког месара Михајла Зеца те су вечери побили чланови Мерчепове јединице. У ноћним сатима упали су им у стан на Трешњевци. Оца су убили одмах, а Александру и њену мајку на Сљемену где су их затрпали смећем.

Да је данас жива, девојчица Александра Зец (12) имала би 37 година, таман колико и актуелни потпредседник хрватске владе Божо Петров.