Прочитај ми чланак

БРУТАЛНА ДИСКРИМИНАЦИЈА Професору са инвалидитетом паук однео ауто и угрозио живот

0

Док је трајала конференција за штампу поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у Пресс центру Удружења новинара Србије, Паркинг сервис је однео аутомобиле организатору конференцију професору Бранку Јокићу и на тај начин му угрозио здравље и живот.

Прекршајни налог ((Фото: Приватна архива))

Прекршајни налог ((Фото: Приватна архива))

Док је проф.Бранко Јокић говорио на конференцији, државни службеници паук сервиса су му однели аутомобил на њихов паркинг удаљен скоро 5 км од места где је наш председник паркирао.

Рачун - Паркинг сервис (Фото: Приватна архива)

Рачун – Паркинг сервис (Фото: Приватна архива)

Господин Бранко је звао службенике у паркинг сервису и пожалио се на тај вандалски чин, али су му они одговорили да их не занима што су однели возило особе са инвалидитетом.

Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

Поручили су му да не могу да му помогну јер мора да се плати казна и да оде сам до Дунавске улице бб ако жели да преузме аутомобил.

Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

На то им је Бранко рекао да је сувише хладно, да не зна где се налази та улица и да је ризично по његово здраствено стање да електромоторним колицима вози 4 или 5 километра ризикујући живот јер је ноћу видљивост лоша и да постоји могућност да га неки аутомобил удари.

Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

После тих речи, у Паркинг сервису су му једноставно залупили слушалицу.

Бранко је једва стигао до Дунавске улице бб. Жалио се службеницима и представнику МУП-а. Људи нису веровали када су га видели онако полу живог у колицима, да је могуће да постоји полицајац који је у стању да напише налог паркинг сервису да однесе аутомобил особи са инвалидитетом са два велика знака на задњем и предњем стаклу возила и то са важећом паркинг.

Професор Бранко Јокић први с лева (Фото: Приватна архива)

Професор Бранко Јокић први с лева (Фото: Приватна архива)

Бранко је морао да прекорачи дозвољени минус да би платио казну и преузео аутомобил.

Поставља се питање да ли ће поводом овог случаја да реагују Повереник за равноправност, заштитник грађана и НВО организације или они служе само да промовишу одређене друштвене групе?