Прочитај ми чланак

Србин на Косову правио „Џек Денијелс“, „Балантајнс“…

0

Косовска полиција открила је у општини Лепосавић на северу Косова нелегалну фабрику за производњу алколних пића и привела једну особу.

620553_home-998799-1920_f

Регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић изјавио је Тањугу да је селу Бановићи у општини Лепосавић полиција, након извршеног претреса на три локације, открила фабрику за неовлашћену производњу и дистрибуцију фалсификованог алкохолног пића.

Током акције, полиција је запленила већу количина тог пића и празне амабалаже и привела осумњиченог Србина Б.В. из општине Лепосавић.

– У селу Бановићи пронађена је лабораторија, у Лешку је откривен магацин, док је претресом стана у Лешку такође пронађен доказни материјал који ће служити за предузимање даљих законских мера – рекао је Бојић.

Према његовим речима, тужилац је оквалификовао случај као кривично дело производње и стављање у промет штетних прехрамбених производа и кривично дело – недозвољена производња.

У вези са овим случајем, припадници полиције су и данас на терену и предузимају даље законске мере, казао је он.

Током претреса магацина у Лешку пронађена је већа количина алкохолног пића – разних врста вискија „Џек Денијелс“, „Балантајнс“, као и „Пелинковац“, „Виљамовка“, „Дуња“, а међу фалсификованим пићем су и вина „Медвеђа крв“, „Ждрепчева крв“, „Смедеревка“, па чак и вода „Одмењска“, етикете за амбалажу и справе за прераду алкохола.