НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА: Србину усташа побио оца, мајку, жену, децу, а он опростио

29

Прича о Милану Смољановићу је сигурно нешто што вас неће оставити равнодушним. Ова је једна од најјачих прича о праштању, а говори о Србину коме је усташа побио читаву породицу.

Да је више оваквих људи и са једне и са друге стране, не би смо се између себе овако бесмислено мрзели.

Причу говори прота Милош Весин.

Иначе, приликом снимања филма „Иродови синови“ забележено је обиље материјала којег је, због временске ограничености, било немогуће уврстити у овај документарно-аналитички пројекат.

Зато су већину саговорника додатно представљана  појединачним видео записима.

Наш блаженопочивши патријарх Павле једном приликом је рекао да је само један грам праксе тежи од тона теорије.

И управо ти тако малобројни а тако тешки животни примери вреде и пред Богом и људима више него хиљаде исписаних и изговорених речи.

Управо један такав пример показује до којих висина може да сегне човек који прашта непријатељима својим.

 • berislav

  Idiot. Muka mi je od takvih, a zbog takvih Srbi su vrlo skupo platili, jer smo doživjeli jedno 4 genocida u 100 godina. Treba li biti i dalje idiot?!

 • Mirko

  Мт 5,43. Чули сте да је казано: љуби ближњега својега, и мрзи на непријатеља својега.

  44. А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне;

  45. Да будете синови оца својега који је на небесима; јер он заповиједа своме сунцу, те обасјава и зле и добре, и даје дажд праведнима и неправеднима.

  46. Јер ако љубите оне који вас љубе, какову плату имате? Не чине ли то и цариници?

  47. И ако Бога називате само својој браћи, шта одвише чините? Не чине ли тако и незнабошци?

  48. Будите ви дакле савршени, као што је савршен отац ваш небески.

  • ivan

   Po tebi i tvom tumacenju-da podizemo spomenike nasim dzelatima?!Bi li ti da das hleb i so nekome ko ti je familiju poklao?!Sveto pismo se cita al treba i da procitano-razumes!!!

 • Бели Орао

  Сетимо се буздованчине генерала Аџића, Бог да му душу прости. Сви смо се надали у њега. А он? Ништа, а све су му побили.

  • Херцеговина

   Безм..уди зец, миш, бабетина…….

  • perungromovnik

   …једном речју ПИИИИИЗДДДААААА!

  • berislav

   General Adžić je bio obična „sirovina“ i neverovatan idiot koga je Tuđman „preveslao“. Dobro znam tog kretena koji se zvao Adžić. Da se podsetimo-JNA je nizala vojne uspehe 1991. godine u avgustu na području Hrvatske i onda je Tuđman zatražio primirje, a ova kretenčina od generala je odmah prihvatila Tuđmanov trik. To je Tuđmanu dalo snage, stiglo mu oružje, pregrupisao snage i otada je JNA izgubila prednost. Ostalo dalje znamo…..