Прочитај ми чланак

НОВАК ВЕЛИЧАНСТВЕНИ: Ђоковић је најбољи у историји тениса! Ево и зашто

0

Новак Ђоковић је пао на друго место АТП листе у финишу сезоне, а притом се заборавља да је у 2016. години направио јединствено достигнуће у историји тениса.

novak-dokovic-rolan-garos-foto-ap-1479920675-1041805

То је претходно успело само још двојици тенисера, Американцу Дону Баџу и Аустралијанцу Роду Лејверу. Међутим, Баџ је то учинио пре Другог светског рата, Лејвер 1969. године, дакле на почетку „опен ере“, а Новак у „златно доба“ тениса, каквим се сматра ово време.

Роџер Федерер, Рафаел Надал и Енди Мареј спадају у најбоље тенисере свих времена, а и остали из врха АТП листе предвођени Стеном Вавринком заузимају значајно место у историји. Управо због тога се данашње време сматра „златним“, а Ђоковићев успех добија на тежини.

„Последњи који је у исто време држао сва четири грен слема био је Род Лејвер. Али, погледајте само конкуренцију данас, невероватна је. Када би Ђоковић успео да освоји четири у низу, то би свакако било највеће остварење у историји. Још је далкео, али игра невероватан тенис“, рекао је легендарни Бјерн Борг 2013. године.

Новак је успео!