Прочитај ми чланак

МУАМЕР, НАКОН ШТО ЈЕ ОДБРАНИО ТИТУЛУ СВЕТСКОГ ШАМПИОНА: Срби, ово је за вас!

0

Боксерски свет се још једном поклонио Муамеру Хукићу!

s

Немачки боксер, пореклом из Србије, одбранио је у суботу увече у Хановеру титулу шампиона света у крузер категорији. Снагу његових песница осетио је првак Европе Димитриј Кушер из Украјине, који је поражен једногласном одлуком судија са 117:111.

Дан касније, док је трпео велике болове у повређеној шаци, Хукић је специјално за читаоце „Ало!“ још једном потврдио да, иако се бори под заставом Немачке, Србију никада не заборавља.

– После сваког меча и успеха пун поноса наглашавам да победу посвећујем Србији! То је земља у којој сам рођен. Боксујем под заставом Немачке и тој земљи сам од срца захвалан на могућностима које ми је пружила, али ја никада нисам заборавио одакле сам и то са поносом кажем. Наравно, захвалан сам свим људима из бивше Југославије који ме годинама подржавају и организовано долазе на мечеве широм Немачке. Борбу посвећујем, наравно, и мојој породици, која ми је најважнија у животу, као и мом тиму, који је уз мене свих ових година – почео је причу за „Ало!“ Хукић.

– Колико је било тешко да победите Украјинца?

– Увек улазим у ринг као да ме очекује најтежа борба у животу. Ниједног противника никада нисам потценио. Мозда ми Кушер и јесте био један од најтежих, јер сам у четвртој рунди осетио велики бол у десној шаци. Након меча се испоставило да је у питању лом, а ја сам после четврте рунде наставио да боксујем као да ништа не осећам. Атмосфера у „ТУИ Арени” у Хановеру је била за памћење, тако да је публика била моја десна песница и моја снага.

– Чинило се да сте билзу да нокаутирате Кушера у осмој рунди?

– Стварно је изврстан противник. И на прес-конференцији после меча сам нагласио колико ми је било драго да сам боксовао против њега. Толико је спреман да је у стању једним ударцем да заврши меч, али управо је то оно што мене мотивише. Никада нисам боксовао само за себе, већ и за публику. Знам колико времена, а и новца одвајају и колико километара прођу да би уживали у спектаклу. Моја дужност је да навијачима пружим спектакл. Увек сам био за то да моји мечеви трају и да публика ужива и у борби и спектаклу.

d

– Да ли вам је жао што нисте успели да нокаутирате ривала?

– Као сто сам већ рекао, бол у руци је, нажалост, утицао да не реализујем све оно што сам наумио. И пре осам недеља, када је био заказан меч против Мекензија, био сам у одличној форми, тако да ми је драго да је за тако кратко време организован следећи меч.

Кличко ме је нахвалио

Суботњи меч је пратио и Владимир Кличко. Шта вам је легендарни боксер рекао после меча? – Владимир је био и коментатор меча, али и гост РТЛ-а, који је медијски покровитељ мојих мечева. Браћу Кличко познајем годинама, много их ценим и уважавам њихово мишљење. Драго ми је да је Владимир био на мечу и да је у рингу за мене имао само речи хвале. Осим њега, на мечу је био и легенда бокса Хенри Маске. И он ми је честитао.