Прочитај ми чланак

ТРАМП СА КИСИНЏЕРОМ – договарају се како да Америка влада светом

0

ЊУЈОРК - Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп састао се са некадашњим државним секретаром САД Хенријем Кисинџером и казао да га изузетно поштује.

f

ЊУЈОРК – Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп састао се са некадашњим државним секретаром САД Хенријем Кисинџером и казао да га изузетно поштује.

„Гајим огромно поштовање за доктора Кисинџера и ценим то што је поделио своја размишљања са мном“, рекао је Трамп и додао да су њих двојица разговарала о Кини, Русији, Ирану, Европи и ширим светским питањима, преноси АФП.

Агенција наводи да је 93-годишњи Кисинџер био архитекта америчког пружања руке Кини и да је помогао у доношењу Париских мировних споразума којима је окончан рат у Вијетнаму.

АФП наводи да је он и даље цењен као политички стручњак, али да му је репутација умрљана критикама које му упућују због његове улоге у пучу у Чилеу изведеном уз подршку ЦИА и америчког нелегалног бомбардовања Камбоџе у време Вијетнамског рата.

Агенција подсећа да је познато да је Кисинџер био ближи Трамповој демократској противкандидаткињи Хилари Клинтон и да је признао да је очекивао да ће она победити у трци за Белу кућу.