Прочитај ми чланак

ПИСМО ИНВАЛИДА ПРЕМИЈЕРУ ВУЧИЋУ које нико није хтео (смео) да објави!

0

Позиција инвалида у нашој земљи је очајна, и не само инвалида него већине становништа. Иако предузећа уредно плаћају здравствено осигурање осигураници често не могу да добију потребну помоћ. Поставља се питање зашто онда уопште и плаћамо здравствено осиграње. Такав проблем има и Синиша Кркљеш који не може да добије неопходна помагала за кретање. Он се путем писма обратио премијеру - осим портала Србин.инфо, нико није хтео да објавио ово писмо.

Шта би било са нама инвалидима да није тако добро како тврдите

„Поштовани господине премијеру, као особа која од шестог месеца живота болује од церебралне парализе, а већ 30 година се креће уз помоћ подлактних металних штака покушао сам исте да набавим на терет РЕПУБЛИЧКОГ ФОНДА ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ. 

unnamed

Синиша Кркљеш

Уредно сам од изабраног лекара добио налог за набавку ортопедског помагала, исти сам оверио на шалтеру филијале фонда за здравствено осигурање у Гроцкој.

Када сам у радњама РУДО показао налог да бих добио штаке речено ми је да их не могу добити јер они немају потписан уговор са РФЗО (републички фонд за здравствено осигруање).

Исти одговор са добијао и у приватним радњама које продају ортопедска помагала, .

Напомињем да су ми штаке неопходне да бих могао да функционишем, да одлазим на посао, у куповину, а не из хира.

Узимајући у обзир све наведено поставио бих вам неколико питања:

1. Ако моја фирма уредно плаћа доприносе за здравствено и социјално осигурање, што се може проверити, како је могуће да осигураник не може да оствари право на неопходну услугу?

2. Ако држава нема пара за инвалиде за кога има?

3. Да ли је поштено да особе са инвалидитетом мисли само један дан у години, 3. децембра на светски дан инвалида, док смо осталих 364 дана на маргинама интересовања како власти тако и друштва у целини.

4. Шта би било са правима инвалида и других становника Србије да нам је државни буџет у лошем стању, а не тако добром како свакодневно тврдите у медијима.

П.С. Не гајим наду да ћу на постављена питања добити одговоре али сам морао да их поставим због себе, а и других који су у истој ситуацији.”