Прочитај ми чланак

ОБАВЕШТАЈНА БИТКА за Србију

0

После данашње конференције Александра Вучића димна завеса може да буде буквално све. Осим једне ствари. А то је да да ће се десити чишћење служби безбедности. Питање од милион долара гласи: хоће ли јучерашњи "догађај" бити повод за уклањање наших односно српско руских или њихових односно америчко британских кадрова у обавештајним структурама?

danilo tvrdisic

Данило Тврдишић – Србин.инфо

После данашње конференције Александра Вучића димна завеса може да буде буквално све. Осим једне ствари. А то је да да ће се десити чишћење служби безбедности. Питање од милион долара гласи: хоће ли јучерашњи „догађај“ бити повод за уклањање наших односно српско руских или њихових односно америчко британских кадрова у обавештајним структурама?

Одговор, по мом уверењу, треба потражити у следећим скорашњим догађајима: „false flag“ (лажна)операција хапшења у Црној Гори и Вучићева јавна улога по том питању,затим хапшење директора тзв. косовске полиције у Србији (са или без Вучићевог знања), затим долазак првог руског безбедњака у Србију(са обавештајним подацима и упозорењем) као и јучерашњи проналазак оружја у Јајинцима (да ли је Вучић знао за то или је то нечија порука да је ђаво однео шалу).

Несумњиво је да нас очекују озбиљна дешавања по дубини безбедносно обавештајног апарата. Тим дешавањима, односно предстојећим чишћењем биће готово онемогућено вођење политике седења на две столице.

Мислимо о овоме без острашћености.За сада је резултат следећи: Република Српска 1:0 за нас, Црна Гора – реми. Битка за Србију – управо креће и биће одлучујућа на целој шаховској табли.