Прочитај ми чланак

ДAЧA ИКОДИНОВИЋ НЕЋЕ ДA ЋУТИ Срамота Чанак ослобођен, а ко је онда претукао човекa

0

Каква срамна пресуда: Хајде да видимо, ако није кретен (Чанак), нека се открије ко је онда. И ко је стављао пиштољ на главу оном човеку што је возио пребијеног?

daca-ikodinovic

Срам их било. Да сам ја некога тако убио од батина, шта би било?! Сигурно бих отишао 30 дана у притвор, па бих после, вероватно, не знам, добио годину и по затвора, ако не и више.

Сигуран сам у то. Или да сам ја то организовао, шокиран је био Данило Дача Икодиновић, бивши ватерполиста, испред чије је кафане „Тако је суђено“ лидер ЛСВ брутално пребио Павла Лешановића из Београда.

 

Тужилаштво: Предлагало условну казну

Тужилаштво је првобитном оптужницом из 2013. теретило Чанка за насилничко понашање у септембру 2012, али је при крају поступка оптужница преквалификована на наношење лаких телесних повреда и угрожавање безбедности.Тужилаштво је тада у завршној речи предложило да Чанак буде осуђен на осам месеци условно на две године, међутим суд га је 30. марта ове године ослободио кривице.

 

– Да ли је могуће да неко олеши човека од батина и да није крив? Ко је онда пребио тог човека? Aјде није онај кретен, ко га је онда пребио? Хајде да видимо, ако није Чанак, нека се открије ко је онда. И ко је стављао оном човеку што је возио пребијеног пиштољ на главу?

Судија је мртва ладна одбила и прихватила Чанково објашњење да му није уперио пиштољ, него прст. Хеј, људи, прст и цев, је л‘ то исто? Зар неко може, осим те судије, да поверује у то. Па зар је то нормално – каже Икодиновић.

Како даље каже, какву то поруку шаље држава и правосуђе. Да га је Чанак убио, опет би га ослободили. Е, то је проблем!

– Када сам чуо да је поново ослобођен, био сам бесан, ма не знам, и више него бесан. Зато што сутра то може и мени да се догоди и шта онда, ослободе га и океј. И ово се зове правна држава. То је право. Ово није право и очигледно данас све може да се плати, право и правда нису исти за све – каже видно бесан Икодиновић.

На то што је Чанак урликао и лупао штапом у судници, Икодиновић каже да би он гарантовано трпео последице да је тако нешто урадио у судници.

– Aли он је мангуп, шта бих друго рекао. Још су преиначили из тешких телесних повреда у лаке, ма све су обрнули онако како треба да се човек ослободи. Ма, по мени, он није ни човек. Јер онако када урадиш и онда избегаваш да си ти то урадио, ти ниси мушко, ти си женско. Уз све поштовање према женама, упоредио сам жене као слабији пол, никако да их омаловажам, далеко било – закључио је Данило Икодиновић.