Прочитај ми чланак

ВАЊА ГРБИЋ ПРЕУЗИМА Одбојкашки савез Србије?

0

Досадашњи председник Одбојкашког савеза Србије Ненад Голијанин смењен је у уторак са те позиције, а његов наследник могао би да буде Владимир Грбић који је најавио кандидатуру.

Одлуком већине делегата Скупштине Одбојкашког савеза Србије, досадашњем председнику Савеза Ненаду Голијанину изгласано је неповерење, а након скандалозног потеза који је повукао на председништву ФИВБ.

Сада већ бивши председник ОС Србије био је уздржан када се гласало за пријем такозване државе Косово у окриље Светске одбојкашке федерације и то га је коштало фотеље.

Дан након што је Голијанин смењен са места председника ОС Срби постало је јасно ко је главни кандидат за упражњену фотељу. Прослављени одбојкаш Владимир Грбић најавио је кандидатуру.

„Ја ћу сасвим сигурно бити један од кандидата. Aли приоритет је организација и у њеном интересу морамо да радимо, да би поново били узор онима који нас гледају и прате“ поручио је Владимир Грбић.

Рођени брат актуелног селектора репрезентације Србије писао је историју српске одбојке пошто је са националним тимом освојио две олимпијске медаље и још 11 са Светских и Европских првенстава, Светске лиге, Светског купа, Медитеранских игара и Светског купа шампиона.

Нови председник Одбојкашког савеза Србије могао би да буде именован до краја новембра.