Прочитај ми чланак

ЧАНАК СЕ ИЗВУКАО Адвокат пребијеног Лешановића: Скандалозна пресуда

0

Доношење ослобађајуће пресуде Ненаду Чанку адвокат пребијеног Павла Лешановића, Горан Петронијевић коментарише као скандалозно.

nenad-canak-nemoguca-misijaПетронијевић за „Блиц“ каже да је ослобађање Чанка за наношење лаких телесних повреда његовом клијенту показало да у Србији постоје грађани првог и другог реда.

– Ово је показало да је Чанак недодирљив и да обични грађани политичарима не могу ништа, били они на власти или у опозицији – каже Петронијевић.

Он додаје да је Чанак током суђења десет пута описао како је тукао Лешановића.

– Он је све то причао, а судија је извукла закључак да није тукао. Шта сад један грађанин може на то да каже, осим да од таквих људи, бахатих политичара нема заштите – додаје Петронијевић.

Како каже, у ослобађању Чанка учествовало је и тужилаштво, које је, према његовом мишљењу, учинило све да се двојица саизвршилаца који су пребили Лешановића никада не отркију.

– Погледајте само ово. Чанку за пет година није одузето оружје, а има толико комаде ловачког оружја. Обичним грађанима оно се одузима у свим приликама и кад се сумња на неки прекршај, као што је ремећење јавног реда и мира – истиче Петронијевић и додаје да судија није поступила по налозима другостепеног суда.

Основни суд у Новом Саду ослободио је Ненада Чанка оптужбе да је Павлу Лешановићу нанео лакше телесне повреде ударивши га штапом у пребијању које десило испред кафане „Тако је суђено“ 2011. године.

У поновљеном суђењу, које је завршено јуче, донета је иста пресуда као и у првом суђењу завршеном зимус, а судија је рекла да остају при првој пресуди и да није доказано да је Чанак нанео повреде Лешановићу.

За претње пиштољем Лешановићевом возачу Бојану Каришику које су Чанку такође стављале на терет, суд је донео одбијајућу пресуду, јер је случај застарео.

На изрицању пресуде нису се појавили ни Чанак, ни Лешановић, а адвокат лидера Лиге социјалдемократа Војводине Милан Ђукић каже да су Чанка теретили да је Лешановића ударио штапом у одређено место, што није доказано.

Чанак је на последњем рочишту негирао да је било кога ударио, иако је на прошлом суђењу рекао да јесте, али не тако као што је описано у оптужници.

– Нисам саслушан месец дана после догађаја, нећу да учествујем у овој фарси и нећу више одговарати на питања суда – рекао је Чанак.

У овом случају Лешановић нема право жалбе, већ на пресуду може да се жали само Основно јавно тужилаштво.