Прочитај ми чланак

СТРАШНО – ПРОНАШЛА БЕБУ НА УЛИЦИ:Остављеног дечака назвали Срећко

0

Славица Фејса, новинарка „Руског слова”, нашла је у петак испред новосадске „Бетаније” тек рођеног дечака, који је остављен у платненој торби.

beba-foto-shutterstock_1000x0Беба је у међувремену збринута у Дечјој болници у Новом Саду, а за несавесним родитељима полиција још трага.

– Овај део дворишта новосадског породилишта користим као пречицу на путу до посла. Чула сам дечји плач и прво сам помислила да је неко оставио дете испред и ушао у бутик. Међутим, кад сам се приближила, чула сам плач из платнене торбе. Отворила сам је и скоро пала у несвест. Видела сам дечака по којем је још било трагова од порођаја и којем је пупчана врпца била подвезана пертлом. Мислила сам да ћу се срушити – каже потресено Фејса.

Некако се прибрала, подигла дете и однела га у породилиште. Убрзо се појавило медицинско особље и дете је збринуто. Према њеним речима, након што је предала бебу медицинској сестри, у потпуном шоку је наставила пут ка послу и тек када је стигла тамо, схватила је да није уопште оставила своје податке у Бетанији.

– Назвала сам их да се јавим, а онда сам се брзо и вратила у „Бетанију”, где је стигла полиција. Окупили су се доктори и сви су били у неверици шта се десило. Тада су ми рекли да је дечак добро и да нема никаквих повреда – каже Славица.

Додаје да је у суботу била у Дечјој болници да обиђе бебу, али да није могла да уђе код дечака, који је већ добио име Срећко, но доктори су јој пренели да је доброг здравља. Како сматра, важно је да је беба сада добро, али са друге стране не може да престане да мисли какву ће судбину имати.

Срећко ће сигурно неко време провести у Дечјој болници, али засад се не зна тачно ко ће преузети бригу о њему. О томе ће одлучити Центар за социјални рад, а могуће је да ће га преузети нека хранитељска породица.