Прочитај ми чланак

КАКО СУ КЛИНТОНОВА И ТРАМП подијелили Србе и Бошњаке?

0

У Сарајеву као да је мало политичких проблема, па су се укључили и у завршницу изборне кампање у Америци.

c

Фото: РТРС – Сарајево: Скуп подршке Клинтоновој

У Сарајеву као да је мало политичких проблема, па су се укључили и у завршницу изборне кампање у Америци.

Тако су са друштвених мрежа позвали на подршку предсједничком кандидату демократа Хилари Клинтон, супрузи на Балкану добро упамћеног Била Клинтона. Клинтонови су за потписнике петиције подршке – креатори мира у БиХ.

О америчкој заоставштини из 90-тих, сутра, на контраокупљању у Источном Сарајеву, уз подршку Доналду Трампу, који се бар на ријечима успротивио америчкој улози свјетског полицајца.
Клинтонови су Сарајлијама прирасли за срце када су послали НАТО армаду да над БиХ испразни складишта бомби са осиромашеним уранијумом! Храбра Хилари свој живот је за њих изложила опасности, у марту 1996. године, четири мјесеца након окончања рата, током посјете Тузли, када су је, како је тврдила, гађали српски снајперисти. Признаде ипак да то није истина, али јој је опроштено, јер је кандидат по мјери сарајевске чаршије…

– С обзиром на пријатељство политике породица Клинтон према нама, изражавамо подршку Хилари Клинтон – каже Мирза Хулусић, организатор окупљања у Сарајеву.

Да ли ће до пријатеља Сарајева, Клинтонових, доспјети глас подршке, није ни важно. Јасно је да их је републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп уплашио другачијом визијом свјетског поретка, у коме ће се Америка својим бригама позабавити. За РТРС мало ко хтједе да говори, а добили смо и бесплатне лекције из демократије – окретање леђа нашој камери и поруке да морамо „мијењати политику приступа“ и „покушати бити мало реалнији као јавни сервис“.

– Глас народа је кад тад битан – каже Мирсад Кебо, бивши функционер СДА. На констатацију да се тај глас чуо и на референдума у Републици Српској, Кебо одговара да је „питање референдума исполитизовано“. И безазлено, у односу на закулисне политике које су односиле хиљаде живота.

Ратни командант бошњачке полиције у Сребреници Хакија Мехољић и данас стоји иза своје тврдње да је постојао тајни договору Алије Изетбеговића и Била Клинтона да у Сребреници жртвују 5.000 Бошњака ради НАТО интервенције…

– Клинтон је био Бог рата и мира и могао је спријечити многе ствари које су нам се дешавале. Нит` је бољи противкандидат нит` је Клинтонова – каже Мехољић.

Нити се у Источном Сарајеву сутра окупљају због увјерења да је важна њихова подршка републиканском кандидату Доналду Трампу на далеким америчким изборима.

„Није наше да се мијешамо у америчке предсједничке изборе, и да у име грађана говоримо да подржавамо једног или другог кандидата. Због свега овога, а и због крвавог и прљавог резимеа Хилари Клинтон, пробаћемо да пошаљемо јасну поруку `Сарајево ис НОТ вотинг фор Клинтон` /Сарајево неће гласати за Клинтонову/“, наводе на Фејсбук профилу организатора сутрашњег скупа.
И неће, 8. новембра изјасниће се амерички грађани. Ако уопште и знају за БиХ, можда би им импоновала овдашња брига за њихове изборе. Нама је нажалост важно ко ће бити амерички предсједник, што ипак неће ни ублажити подјеле у БиХ.